Na prvi pogled fotografija interijera koje potpisuje Studio Sam Buckley iz Edinburgha, zapljusnut će vas energija intenzivnih boja – zaštitni znak njihovog razigranog stila.

Sam Buckley, osnivač studija koji se uz dizajn interijera i namještaja bavi i arhitektonskim projektiranjem, smatra da boja ima dualnu moć – onu smirenja i uzbuđenja koje ljude čini sretnima. 

Kako otkriva u jednom intervjuu, veliki je obožavatelj psihodeličnih slika engleskog umjetnika Damiena Hirsta koji je tvrdio da se čovjekova tjelesna reakcija na boju može usporediti s reakcijom na narkotike, budući da također može utjecati na naše raspoloženje. 

Samovi artistički afiniteti, u kombinaciji s obrazovanjem iz arhitekture te završenog mastera u dizajnu interijera u milanskoj Scuola Politecnica di Design, rezultirali su karakterističnim stilom uređenja interijera koje je prije svega zabavno i imerzivno iskustvo budući da, dok gledate neki od interijera, imate osjećaj kao da “ulazite” u neku nadrealnu sliku.

A možda neka od njih inspiriraju i vas da dodate malo boje u svoj dom i poigrate se njihovim mogućnostima kako biste unijeli pozitivni duh u svoju svakodnevicu.
Color pop!

Više fotografija možete pronaći na Instagram profilu Studio Sam Buckley.


Foto: Studio Sam Buckley