Strukturirani sakoi oduvijek su bili klasičan i bezvremenski modni komad kroz povijest. Razvili su se u stilu i popularnosti tijekom godina. 1940-ih i 1950-ih strukirani sako dobio je na važnosti, često povezan s new lookom koji je uveo Christian Dior.

Ovi sakoi su bili krojeni i imali su naglašen struk, podstavljena ramena i definiranu siluetu. Osamdesetih godina prošlog stoljeća pak došlo je do popularnosti power dressinga, a strukturirani sakoi postali su simbol autoriteta i uspjeha. No, posljednjih godina svi pričaju samo o oversized, predimenzioniranoj silueti sakoa. Ove jeseni imamo dobru vijesti za sve ljubiteljice ovog ženstvenog kroja: vratio se i model naglašenoga struka. Vidjeli smo ga na revijama brendova poput Dior i Jacquemus, a naravno da su i high street dućani brzo reagirali pa ga možete pronaći u ponudi brendova poput H&M i Zare.

Kako ga nositi? Njegov kroj koji prati tijelo sjajno će se slagati sa uskim trapericama, ali i pencil suknjama i poslovnim hlačama. Strukirani sako svakom će looku dati dozu elegancije, te istaknuti siluetu. U nastavku pogledajte naš izbor najboljih strukiranih sakoa iz aktualne ponude!

H&M
Zara
Culture, Zalando
Gerry Weber
Emporio Armani
Zara
Mango

Foto: H&M, Pr