Kultna knjiga i bestseler broj 1 New York Timesa sada je ažurirana za 50. godišnjicu s novim predgovorom koji je napisala Molly Jong-Fast i novim uvodom Taffy Brodesser-Akner!

Strah od letenja

Sumnjamo da postoji osoba na svijetu koja za knjigu nije bar čula, no za one koji još ne znaju o čemu se radi donosimo kratki sinopsis. Isadora Wing je umorna. Umorna od psihoanalize. Umorna od postdiplomske škole. Umorna od svađe s mužem. Umorna od neispunjenih želja. Misli da zna što traži i kako to postići. Ali njezina potraga za seksom bez obveza brzo se prebacuje u putovanje samootkrivanja koje će je natjerati da preispita vlastiti um, svoje ideale i ono što doista želi u životu…

Knjiga je izvorno objavljena 1973. i odmah je postala hit. Revolucionarna, nesputana priča o Isadori Wing i njezinoj želji da slobodno leti izazvala je nacionalnu senzaciju. Potaknula je fantazije, zapalila rasprave i uvela notornu novu frazu u engleski jezik. Sada, nakon pedeset godina, ovaj revolucionarni roman i dalje stoji kao bezvremenska priča o samootkrivanju, oslobođenju i ženstvenosti.

Strah od letenja

Erica Jong autorica je nekoliko knjiga poezije, fikcije i memoara, uključujući Strah od letenja, koja je tiskana u više od 18 milijuna primjeraka diljem svijeta. Njezini su se eseji objavljivali u The New York Times Book Review, a česta je gošća u televizijskim talk show emisijama. Erica i njezin suprug odvjetnik žive u New Yorku i Connecticutu. Njezina kći, Molly Jong-Fast, također je spisateljica.

Fotografije: Unsplash

Knjiga slavnog filmaša stigla na police hrvatskih knjižara