Puno smo dobrih želja uputili jedni drugima ovih dana, a svaki niz započinje sa „želim ti ljubav“. Za ljubav je potrebno dvoje, pa bilo da ste drugog pronašle ili da je on pronašao vas, bilo da ga tražite ili čekate, zgodno se podsjetiti žaba koje smo ljubile čekajući da Amor precizno nanišani i pogodi princa

Sjećam se prvih simpatija, prvih zaljubljenosti. Mračni Kulušić, plesna muzika i zgodan frajer s društvom pokraj stepenica na kat. Gledaš ga cijelu večer trudeći se da i on tebe primijeti, ali da ne primijeti da ti njega gledaš. Skokne do WC-a, a tebe prođe jeza od pomisli da je otišao, možda s drugom?! No, kad se vrati i pogledi vam se sretnu, a magnetske sile mladosti odrade svoje, uz malo sreće negdje na podiju uslijedit će „slučajan“ razgovor koji će biti prekratak za sve što biste si imali reći pa se nastavlja u pratnji do kuće i sretnim završetkom – poljupcem daj Bože. Slijedi grozničavo stražarenje oko fiksnog telefona da se javiš čim zazvoni, da s druge strane bude on, da se opet vidite, ljubite i živite sretno dok se ne rastope boje. Šašava, zabavna malost lakše je podnosila upoznavanja i raskide, a otvoreno srce brže je cijelilo nakon puknuća; nova bi ga ljubav regenerirala kao što bi svega sat, dva, tri sna regeneriralo tijelo od trodnevnog tulumarenja. 

Vrijeme tupi oštrice lakoće postojanja i entuzijazma, zadržava u odnosima kad su dobri i kad baš nisu. Kroz vrijeme su se sklapali prvi savezi pred Bogom i rodom, stvarala nova bića. Neki su ostali, neki odustali jedni od drugih, ali od ljubavi nije nitko. Tinja ta želja negdje ispod lijeve dojke, bez obzira što su ju gasila razočarenja, laži, prevare, razlike u karakteru, spremna biti rasplamsana novim zanosom. Starije, iskusnije, pametnije više-manje, ponovno želimo, ponovno trebamo ljubav kojoj s godinama karakter otvrdne pa joj se ne nadmeće s komocijom, navikama, obavezama. Više joj se toliko ne pleše, ne upoznaje s roditeljima i djecom uludo, ne bori za pobjedu, ako izgledi nisu na njezinoj strani. Draže joj je drijemati kraj kamina samoj, ako već nema nekog da je obgrli kao meka, topla deka i bude napet da je drži budnom.

Upravo ta premisa – „frajeri nisu napeti“ najčešće vlada kod izvođenja konačnih zaključaka o muško-ženskim odnosima u brojnim ženskim razgovorima. Evo što pričaju žene, znaju li uopće što žele ili samo što ne žele.

Gdje susresti muškarca dovoljno zanimljivog da zagolica barem tri od četiri srčana zaliska?  

ONE:

Na putovanjima kada smo svi opušteniji, ljepši, zanimljiviji. Kada ne razmišljaš što će biti, samo što je večeras i tu se prepustiš.

Puno se akcije događa u poslovnom okruženju. Sastanak, pa niz izmišljenih sastanaka uz kavu ili ručak. Ima nešto u varanju formalnog, poslovnog odnosa, posebno zato što počinje potajice pa je zanimljivije.

Druženja s prijateljima i poznanicima donose nove ljude pa se možda i zalomi netko zanimljiv. Frend od frenda bio je nekoliko mjeseci dosta zabavan i u druženjima nasamo.

Internet ima zanimljivu ponudu za svaku vrstu potražnje. Može se tu naći kojekakvih bezveznjakovića, ali evo, zalomi se i neki avanturist kojeg se ne želiš brzo riješiti. Ne okreneš se, a već prođe nekoliko mjeseci, vi se i dalje lovite vikendima, gradovima, porukama koje su i dalje zabavne i napete pa se veseliš ponovnom susretu u petak! 

Kad se susret već dogodio, netko nekog treba i zašarmirati. Tko će koga i kako?

ONE:

Nisam nikada bila ženska koju treba dugo osvajati ni šarmirati (govori konkretna mačka, ozbiljno zgodna i cool). Vrlo brzo vidim je li frajer potpuni idiot ili zanimljiv lik, zanima li me ili ne. Ako me fizički privlači, moram vidjeti može li nešto i prozboriti.

Ali nije napeto ni ako se previše trude. Budu paćenički odbojni, zamorni. Teško je to opisati, ali možda ipak inicijalna igra zahtijeva malo intrige, nedostupnosti, iščekivanja što slijedi.

Mi kao kompliciramo, ali zar je previše očekivati duhovitost, gentlemanstvo i da se ipak malo trudi osvojiti me? Ne traži se Supreman, nego siguran muškarac s dobrim forama. 

Dobra fora ili glupi ulet, kadikad je granica tanka. Ovi su se zaista dogodili, pa vi procijenite.

ONE:

“Volim te i želim djecu s tobom“  na prvom spoju. Zamisli, on me volio godinama jer me je viđao u prolazu, a zaboravio je kako se zovem iako mu nikad nisam rekla ime. 

“Je li ti tata terorista? Složio najbolju bombu!”

“Ajmo kod socijalne radnice” –  kaže on meni, ja pitam: “Zašto?” “Da ti posvojim djecu.”

“Strijelac sam po horoskopu, nećeš požaliti najbolje gađam.”

“Jesi li za piće? Jako mi se sviđaš, podsjećaš me na bivšu curu.”

” Podijelio bih s tobom zadnju rolu WC papira“ – uleti u doba korone.

“Možemo li se upoznati?” ili “Mogu li te nešto pitati?”

Stao mi je pred auto na izlazu iz garaže, skoro sam ga pogazila i molio me da ga maltretiram, da mu radim što god želim!

Jedna od posebnih situacija! Jedan mi je nenadano i nepozvano banuo kao iznenađenje na putovanje na kojem sam bila s obitelji, a taman sam par dana ranije tamo upoznala drugog tipa i s njim se spetljala i to na je čak bilo potrajalo neko vrijeme.

Kad znaš da nema šanse, trebaš plan za izvlačenje. One su sklonije taktici brzog odljepljivanja flastera, nego postupnog povlačenja. Ipak, jedan će sigurno uspjeti. Proći će filtere i preskočiti prepreke, naći prave riječi i pri tome biti iskren. Priznat će si tada da možda nije tako loš. Kada te već osvojio, još te samo treba zadržati.  

ONE:

Samo neka ostane onakav kakvim se predstavio što me je i privuklo.

Zadržat će me ako je tu za mene kao i ja za njega, ako u vezi osjećam sigurnost i povjerenje. 

Lakoća odnosa čini da on traje. Muž i ja se nevjerojatno lako dogovorimo oko svega:  meso ili riba, odmor na moru ili u planinama, hoćemo li na tenis ili vožnju biciklom. Srećom volimo i radimo puno istih stvari, družimo se sa sličnim ljudima, živjeli smo sretna djetinjstva; ne volim dramu, volim akciju, brze dogovore i kratke svađe. Sve to plus odličan seks, recept je za moju sreću.

Odanost i osjećaj sigurnosti, ono kad te zagrli da problemi nestanu, makar na trenutak.

I da ne biste pomislili da se radi o kršćanskom istraživanju provedenom ispitivanjem stepfordskih supruga, za došle smo do esencije sreće. Za nju je potreban dobar seks i tko kaže drugačije – sebe laže. Što je dobar seks i koliko ga je potrebno za mir u kući, je li moguće održati seksualnu napetost na duge staze? 

ONE:

Jedna škorpionka  drugoj ne mora puno objašnjavati. Seks je puno toga i način izražavanja koje varira ovisno o raspoloženju. Nije isto kad si tužna, sretna, ljuta, luda… Bitno je da frajer pleše s tobom u istom ritmu. Znaš kad sam shvatila da je on taj? Kad je mi je oralno otvorio svijet višestrukih orgazama.  

Bilo je tu svakakvih akcija! Laganih, romantičnih u prelijepim, luksuznim okruženjima, a bome i brzinskih na haubi. Sve je dobro kad se dobro svrši više puta tjedno. Draškanje mašte partnera (jer jedan je uvijek nabrijaniji), zavođenje, izleti u nepoznato, maskiranje, vezanje sve treba koristiti, ako zajedno trčite maraton. Na kratke staze sve je do trenutka. 

Nema u seksu kompromisa. To je mjesto slobode, treba biti opušten, maštovit i svjestan uloge i osjetljivosti klitorisa. Prva faza je baš seksualna – želiš sve, posvuda i stalno, s vremenom se to smanji, ali ne smije nastati. Treba se stalno podsjećati početaka kad su njegovo tijelo i dodiri bili i voda i hrana i zrak. 

Par ispod tuša

Seks je sve: ako nije dobar, sve pada u vodu. Raznolik naravno. Ponekad vođenje ljubavi, a ponekad divlji, nepredvidljiv, spontan. U trenutku i na mjestu gdje nitko ni ne sluti da se upravo odvija spasilačka akcija „brzinski penetracija“. Nikad ga nije previše, ali minimum tri puta tjedno u duljoj vezi. 

Imam senzualnu Pornhub priču – uskočio je pomoći dami u nevolji nakon išijasa. Došao, izmasirao i uklizao. Klizali smo jedno vrijeme, ali je ispalo da rastava nije bas u fazi u kojoj je rekao da je, a ne da mi se upetljavati u komplicirane situacije (opet ☺ ).

Svim vrlinama i vrhunskom seksu unatoč, one ne pristaju na nikakav oblik zlostavljanja, na treću osobu u vezi (s njegove strane) i na dosadu. Kad odnos postane naporan i isprazan, kad si više umorna, zabrinuta ili da ne spominjem uplakana, nego nasmijana – vrijeme je za promjenu. Najbolji lijek za jednog frajera je novi frajer, a tu su one puno srčanije, dok su oni sposobniji voditi duple živote godinama. No, o njima više u idućoj kolumni.

Sretna vam nova, puno ljubavi, flerta, avantura i mašte i hvala damama koje su dijeljenjem svojih iskustava i razmišljanja doprinijele autentičnosti ovog teksta. Znate koje ste, diskrecija zajamčena.