U vrtlogu aktualnih događanja mnogi od nas zaboravili su na dizajnersku modu, no svjetska modna industrija trudi se ostati na nogama i očuvati prestiž modnih revija.

Digitalne revije, one pred praznom publikom, s ograničenim brojem, predstavljanje samo kroz lookbook – trenutno traje i tako izgleda Tjedan mode za jesen 2021. Iako u sjeni pandemije, svjetski dizajneri se trude zadržati trend održavanja revija živim jer, kako sami kažu, nema predstavljanja kolekcija do klasične modne piste. U godini iza nas u kojoj smo svjedočili nestanku brojnih luksuznih i high street brendova, ostaje neizvjesna budućnost visoke mode. Naravno, malo straha ima za one najluksuznije kuće koje žive desetljećima i čija vrijednost nikada neće pasti, no u novom normalnom, krizi i preslagivanju prioriteta, svakako nije lako održati luksuzni brend na razini.

U sklopu upravo završenog milanskog Tjedna mode gledali smo tako Salvatore Ferragamo, MSGM, Masion Margiela, Sportmax, Pradu i Fendi (između ostalih), a upravo u trajanju je i Tjedan mode u Parizu. U galeriji vam donosimo pregled najvažnijih revija iz Milana.