Ako ste se pitali kako poboljšati imunitet, slijedi nekoliko savjeta.

Briga za zdravlje, kao i higijena, postala je glavna tema ovih dana. No, ne bismo li o tome trebali razmišljati svaki dan svog života. Čini se da nas korona virus sve vraća ‘na početak’, bazične vrijednosti, brizi za sebe, kao i svoje bližnje. Ostaje samo pitanje jesmo li dovoljno odgovorni u oba slučaja.

Ako želite napraviti nešto ekstra po pitanju svog imuniteta ovih dana, stručnjaci preporučuju nekoliko dodataka. Na prvom mjestu je pojačani unos vitamina D, kao i vitamina C. Radi se o tome da većini nas manjka D vitamina, pa čak i onima više izloženima suncu. Od viška citamina D i C glava ne boli, a dok će vas vitamin C učiniti otpornijima na prehlade, D vitamin štititi će vaše dišne puteve. Cink je isto jednako važan, naime on je jedan od najznačajnijih minerala, a imamo ga jako malo. Štiti od gripa i prehlada te jača imunosni sustav.

Svakako ne zaboravite ni na savjete o higijeni, kako ruku, tako i svih gadgeta koje posjedujete. Smanjite grijanje i provjetravajte prostorije, a slobodno vrijeme više provodite na svježem zraku nego među ljudima. Više zvuči kao osnovna briga za sebe nego išta drugo, zar ne?

Foto: Unsplash