Jeste li razmišljali ikad o tome da kreirate novu boju za nokte? Tako nešto uopće nije teško!

Kad manikuru radite kod kuće (ako ste među onima koji još zaziru od posjeta kozmetičkim salonima), dodatni plus je biti kreativan. Baš kako vam i u salonu mogu izmiješati dvije boje laka za nokte kako biste dobili onu omiljenu, isto možete učiniti i sami. Potrebno je samo pratiti  nekoliko smjernica kako bi ovaj pokušaj imao sretan kraj.

Koristite isti brend

Bilo bi najbolje da koristite isti brend lakova za nokte, dakle odlučite se za dvije boje s istim potpisom koje želite kombinirati. Razlog za to je da su lakovi iste teksture, tako ćete imati jednu brigu manje hoće li kombinacija dobro ispasti.

Pronađite posebnu bočicu

Ona ne mora nužno biti od laka, no dva favorita koja mislite kombinirati morate negdje dobro promiješati, a to može biti samo u manjoj bočici koju možete po potrebi i protresti. Isto tako, pokušajte procijeniti koja količina će vam biti dovoljna za obje ruke, kako ne bi većinu trebali baciti.

Informirajte se

Bacite se malo i istraživanje prije samo miksanja boja. Koji spoj daje bolju koju želite, s kojom bojom lak posvijetliti ili potamniti ili čak dobiti sasvim novu nijansu. Nakon toga spremni ste započeti ovaj zabavni kućni beauty tretman.

Zar nije zanimljivo postići boju laka koju nemaju svi, osim toga, tko zna u kojem vas smjeru igra s bojama može odvesti. Možda otkrijete sasvim novi look za svoje nokte za novu sezonu!

Foto: Unsplash