ChiaCups Studio, iza kojeg stoji kreativni par Filipa Sorko & Antun Ružolčić, i ove godine nas uveseljava svojim prepoznatljivim šalicama s ručno oslikanim blagdanskim motivima 

S obzirom da će Christmas edicija biti dostupna za nekoliko dana na web shopu ChiaCups, mogli bismo reći da njihov studio u Triblju (smješten u preuređenoj stoljetnoj obiteljskoj kući) trenutno izgleda kao prava mala božićna manufaktura. 

Božićne ChiaCups šalice

Naime, kako nam kaže Filipa, “ručna izrada keramike dugotrajan je proces koji vrlo brzo nauči strpljenju”, a ovaj proces još traje duže kada je riječ o posebnim božićnim šalicama. 

“Svaku šalicu ručno ocrtavamo s različitim unikatnim božićnim i zimskim motivima, a uz to ju i točkamo te nanosimo dodatne sitne zlatne točkice kao detalje na crtežima. Za izradu jedne šalice potrebno je oko desetak dana jer tu ima puno ‘’praznog hoda’’ u vidu sušenja i pečenja, tako da zapravo radimo ture od sto šalica – nikada samo jednu.” 

Božićne ChiaCups šalice

Božićne ChiaCups šalice

Upravo zbog zahtjevnosti izrade, božićne ChiaCups izrađuju se u ograničenom broju te će stoga i njihova cijena biti nešto viša u odnosu na klasične točkaste šalice po kojima je ovaj brend postao prepoznatljiv.

Kako biste na vrijeme uhvatili svoj primjerak, svakako pratite Filipin Instagram profil na kojem će biti objavljeno kada će šalice službeno biti u prodaji putem ChiaCups web shopa.
A kako nam otkriva Filipa, kolekciju će nadopunjavati svaki tjedan do Božića s novim dostupnim šalicama kako ih budu izrađivali.

Božićne ChiaCups šalice

Ne treba posebno napominjati kako su ChiaCups šalice u bilo kojoj varijanti idealan poklon za svaku prigodu – stoga vrijedi istaknuti kako su trenutno dostupni i točkasti tanjurići koji se mogu upariti sa šalicama.

A budući da je ovaj tandem od inicijalnog hobija, koji je zapravo nastao slučajno i neplanski, razvio uspješan posao – iskoristili smo priliku da ih pitamo o daljnjim planovima širenja asortimana.
Filipa pritom naglašava kako ih zasada jako veseli izrađivanje limitiranih kolekcija šalica koje su njihova specijalnost, ali dodaje da svakako postoji prostora za nešto novo. “Imamo dosta ideja i projekata, ali čekamo da nam prođe ovo ludo razdoblje u kojem smo zaokupirani izradom i crtanjem božićnih komada.”

Božićne ChiaCups šalice

Mi se zasigurno radujemo svakoj novoj kolekciji za koju ne sumnjamo da će izgledati preslatko, kao i božićne ChiaCups uz koje nedostaju samo – što drugo nego božićni keksići!

 

Foto: ChiaCups