View this post on Instagram

@colette_mon_amour

A post shared by colette (@colette) on

Prije dvije godine zatvorio se Colette – pariški concept store koji je bio prvi i najpoznatiji na svijetu.

Dvije godine nakon zatvaranja stiže film o Coletteu, jednoj od najpoznatijih adresa u Parizu. Dokumentarac ‘Colette mon amour’ donosi pregled posljednjih dana Coletta kao i intervjue s Virgil Ablohom, Kanye Westom, Pharrell Williamsom i mnogim drugima.

Colette je 20 godina bio omiljen svima – obožavateljima street style mode pa čak i Karlu Lagerfeldu, a njegova osnivačica Colette Roussaux za WWD je izjavila kako nije htjela proživljavati njegovo sporo pražnjenje polica i polagano nestajanje. Colette je jednostavno izgubio bitku pri pojavi internet shoppinga, kao i drugih novih trendi načina prodaje.

U ‘Colette mon amour’ pojavljuje se i njezina kćer, glavna buyerica i kreativna direktorica za Colette – Sarah Andelman. Sarah je bila glavna i odgovorna za sva događanja i modna predstavljanja u Coletteu, kao i ono legendarno, kada je cijeli prvi kat zauzela kuća Balenciaga.

Colette je bio pionir u pojavi concept storeova kao takvih, a ovaj dokumentarac je za sve one koji su ga obožavali. Ili koji žele saznati koliko važnost i koliko obožavatelja je imala ova pariška adresa. Točan datum prikazivanja još se ne zna, ali zasigurno ćemo ga moći gledati iduće godine.

Foto: Getty Images