Akne se povezuje s pubertetom i smatraju sastavnim dijelom odrastanja. No što kada se akne pojave na koži u odrasloj dobi?

Najnovija istraživanja pokazuju kako više od 40% odraslih osoba starijih od 25 godina ima nepravilnosti na koži i kožu sklonu aknama. Glavni razlog za pojavu akni u kasnijoj životnoj dobi su hormoni. Većinom se neuravnoteženost hormona povezuje s tinejdžerskim godinama, no do hormonalnih promjena može doći i tijekom trudnoće, menopauze, menstrualnog ciklusa, prestanka uzimanja kontracepcijskih pilula i povećanog stresa. Tada tijelo proizvodi veću razinu muških spolnih hormona povećava se lučenje sebuma što dovodi do začepljenja pora i pojave neželjenih akni. 

Pubertetske i akne u odrasloj dobi nisu jednake pa se tako kod tinejdžera najčešće javljaju komedoni i upale u predjelu T-zone dok se u kasnijoj dobi pojavljuju upalne akne u području brade, čeljusti i vrata. Iako su simptomi akni u odrasloj dobi najčešće blagi do umjereni, kod onih koji se s njima suočavaju izazivaju jednak stres kao kod tinejdžera. 

PRAVILNOM RUTINOM NJEGE DO ČIŠĆE KOŽE

Uz stres i hormone neodgovarajući proizvodi za njegu kože ali i makeup također mogu utjecati na pojavu akni u odrasloj dobi. Proizvodi s visokim udjelom ulja ili masti nisu prikladni za kožu sklonu aknama jer mogu začepiti žlijezde i spriječiti drenažu sebumu što potiče formiranje akni. Problematična ili aknama sklona koža imat će isključivo korist od svakodnevne rutine čišćenja i njege proizvodima specijalno formuliranim za njegu masne i aknama sklone kože.

Inovativna Eucerin DERMOPURE linija njege posebno je formulirana kako bi spriječila glavne uzročnike masne i aknama sklone kože: mikroupale, pojačano lučenje sebuma i stvaranje bakterija te hiperkeratozu. Formula s licochalconom A, salicilnom kiselinom i tehnologijom regulacije sebuma smiruje iritacije i crvenilo, smanjuje akne, prištiće i proizvodnju sebuma te sprječava njihov nastanak.

Aktivni sastojci u Eucerin DERMOPURE njezi djeluju na samom izvoru nastanka kožnih oboljenja i udovoljavaju potrebama zahtjevne masne i aknama sklone kože, a poboljšanje kože može se očekivati već nakon samo 2 tjedna primjene.

Dodatne informacije i korisne savjete koji će ti pomoći u uvođenju i držanju nove rutine njege za poboljšan izgled kože bez nepravilnosti pronađi u Eucerin savjetniku za čistu kožu.