9. veljače čeka nas najvažnija dodjela filmskih nagrada – dodjela Oscara. Evo tko je nominiran ove godine!

Službeno su objavljene nominacije za ovogodišnju dodjelu nagrada Oscar, a sa sobom su donijele nekoliko očekivanih nominacija, kao i par ugodnih iznenađenja. Film Joker s Joaquinom Phoenixom u glavnoj ulozi broji čak 11 potencijalnih kipića među kojima je onaj za najbolji film, najboljeg glavnog glumca i najboljeg režisera.

U kategoriji za najbolji film našli su se i “Ford v Ferrari”, “The Irishman”, “Jojo Rabbit”, “Little Women”, “Marriage Story”, “1917”, “Once Upon a Time in Hollywood” te “Parasite”, a rame uz rame s Joaquinom ove godine stoje i Adam Driver, Antonio Banderas, Leonardo DiCaprio i Jonathan Price. Brad Pitt nominiran je za najbolju sporednu ulogu, a za zlatnog kipića u kategoriji najbolje glavne glumice bore se Charlize Theron, Renee Zellweger, Cynthia Erivo, Scarlett Johansson i Saoirse Ronan.

Svakako je zanimljivo vidjeti i glumice u kategoriji najbolje sporedne uloge, a to su Kathy Bates, Laura Dern, Scarlett Johansson, Florence Pugh i Margot Robbie. Nažalost, ove godine među nominiranim režiserima nema nijedne žene, kao ni u najoriginalnijem scenariju. Pred nama je nešto manje od mjesec dana iščekivanja, kada ćemo dočekati tko će ove godine biti dobitnik Oscara.

Foto: Getty Images