Ponekad se čini kao da se dizajneri natječu da osmisle što luđi predmet koji će postati nefunkcionalnim ‘must haveom’. Off-White svakako sada prednjači u tome.

Nakon Jacquemus mini, mini torbice, u koju ne stane baš ništa osim možda ključ od stana, pa sve do predimenzionirane torbe s istim potpisom u koju pak možete spremiti odjeću za tri dana – danas kao da je postao ‘must have’ osmisliti modni dodatak s kojim ne možete baš ništa. Da bi stvar bila apsurdnija, modne influencerice ovakve komade obožavaju.

Na Tjednu mode u Parizu svoju kolekciju predstavio je i Off-White, jedan od najutjecajnijih brendova današnjice, a njegov dizajner, Virgil Abloh, kreirao je torbu koju je namjerno učinio nefunkcionalnom. Radi se o modelu s rupama, tako da torbu ustvari možete nositi ka ‘clutch’, ali ne, ne možete baš ništa staviti u nju jer bi naime, ispalo. Ostaje pitanje je li ova torba samo modni dodatak za potrebu revije ili ćemo uistinu vidjeti neku ‘it’ djevojku Instagrama kako je ponosno kombinira. Je li ovo uistinu stvar umjetnosti i mode – ili su neki dizajneri sa svojim kreativnim idejama otišli predaleko?

Foto: Instagram @off____white, Getty Images