Znamo koliko je teško odvojiti tjedan i vikend u ovim okolnostima. Dani, tjedni, mjeseci stapaju se u jednu veliku crnu rupu, a ta naizled prebrza prolaznost vremena utječe na našu psihu

Prije #ostanidoma ere, čak i oni najzaposleniji među nama, uzeli su si barem subotu i nedjelju slabijeg tempa. Dok smo preko tjedna radili, kada je stigao petak, ako i niste stisli kočnicu, sigurno ste prebacili u nižu brzinu. Našli ste se s prijateljima, natočili čašu vina, izašli van, na večeru, u klub… Bila je distinkcija između radnog tjedna i vikenda. Isti koncept nastavite i dalje, samo u malkice izmijenjenim okolnostima. Preko tjedna radite, ali kada dođe petak, maknite taj laptop sa stola, natočite si čašu omiljenog vina, nazovite prijatelje preko Zooma ili Teamsa te si pustite glazbu koja vam izmami osmijeh na lice. 

Za jednu takvu playlistu zamolili smo našu dragu kolegicu, glavnu urednicu časopisa Ljepota i Zdravlje, Mateu Martek. Matea je poznata kao veliki muzikofil, od plesnih stilova se nije bavila jedino valjda baletom pa joj je tako glazba protkana svakim atomom. Pogotovo ona pozitivna. 

“Trenutno iz žanrovskog bućkuriša svojih glazbenih favorita biram isključivo one koji u mom tijelu proizvode hormone sreće. Glazba jako i brzo utječe na moje raspoloženje, pa u jeku aktualne situacije, ne riskiram. Sve s prizvukom ritmova Latinske Amerike i Kariba, ali i sve plesno i sve što slavi život, bilo melodijom, stihovima ili samo temeljem mojih sjećanja, trenutno se čuje iz mojih zvučnika. Glazba koja mi biće puni energijom i radošću, ukratko. Pa ako još nekome posluži ili barem raspleše petak navečer, misija je ispunjena… ” kaže nam Matea o svojim izborima. Uživajte!