Nakon dugih mjeseci hladnoće, kiše i snijega stiglo nam je proljeće, što znači da čizme napokon pospremamo u ormar, a ponovno sunčanim ulicama koračamo u udobnim i laganim tenisicama. Moramo priznati da smo jedva dočekali ovu promjenu, a čim se za to ukazala prilika, uskočili smo u omiljeni model tenisica – starke!

Starke su prvi put proizvedene daleke 1917. godine, a tada su bile namijenjene košarkašima. Prvi ih je popularizirao upravo košarkaš Chuck Taylor, a nakon nekoliko godina one su i službeno nazvane po njemu. Ovaj kultni model u sljedećim se desetljećima odmaknuo od prvotne veze s košarkom i postao simbol mladenačkog bunta i samoekspresije te prepoznatljiv dio određenih subkultura. U samo neke od obožavatelja starki ubrajaju se legendarna pop-kulturna imena kao što su Ramonesi, Andy Warhol i Kurt Cobain.

Dizajn koji ne stari

Svoje su kreativne ideje za starke kroz modne suradnje s Converseom tijekom godina dala brojna dizajnerska imena poput Missonija, Maisona Margiele ili primjerice svestranog Tylera, The Creatora, donijevši tako svježi pogled na ovaj kultni model. Iako su kroz svoju, sada već stoljetnu povijest, prošle različite promjene u dizajnu, baza je nekako uvijek ostala ista. Visoke, niske, šarene, minimalističke, personalizirane, limitirane ili one s debljim potplatom – starke su i dalje hit u svakom obliku. Osim što su često prvi izbor za šetnje, izlaske i ostala neformalna druženja, danas odlično izgledaju i u poslovnim prilikama. U potrazi za inspiracijom posegnuli smo za neizbježnim instagramom i pronašli lijepe kombinacije na profilima brojnih domaćih i inozemnih fashionistica. Evo na koje sve načine možete kombinirati starke!

Starke + dad pants

Starke + baloner

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Edwige 💋 | Toulouse (@e_ddiee)

Starke + odijelo

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Petra Miksik (@petra_miksikova)

Starke + plave traperice

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jelena Weir 🌙 (@jelena.nyc)

Starke + oversized sako

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MAY💀 (@maycohenx)

Starke + crne traperice

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Basics (@theba_sics)

Starke + haljina

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Negin Mirsalehi (@negin_mirsalehi)

Starke + cargo hlače

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Maddie (@_m.harper)

Starke + kožna jakna

Starke + trenirka

Starke + color-block

 

Foto: @jelena.nyc / Instagram