Španjolski brend predstavlja novu kolekciju kojom još jednom potvrđuje svoju odgovornost prema okolišu

Poznati španjolski brend proizveo je više od 5,5 milijuna ekološki prihvatljivih odjevnih komada u sklopu svoje kampanje RNSIDER jesen/zima 2018.  Springfield kao društveno odgovorni brend predstavlja novu jesen/zima 2019 kolekciju s ekološkom oznakom RNSIDER. Korištenjem prirodnih i recikliranih vlakana, u sklopu  programa H20 koji je usmjeren na uštedu vode i energije, omogućilo je brendu da proizvede više od 5,5 milijuna odjevnih predmeta s održivim karakteristikama od službenog predstavljanja 2018.

  • Springfield za izradu svoje odjeće koristi organski pamuk od kojeg je napravljeno više  od 1,2 milijuna majica, trenirki i traperica. To nije samo korisno za zemlju i okoliš, već i za zdravlje, jer se pamuk uzgaja na plodnim kopnenim poljima bez pesticida, herbicida i sintetičkih kemijskih gnojiva.
  • Program H20, koji se temelji na laserskoj i ozonskoj tehnologiji u postupcima završne obrade trapera, štedi velike količine vode i energije, eliminirajući korištenje otrovnih proizvoda poput permanganata ili izbjeljivača.

RNSIDER ŽENSKA KOLEKCIJA

Jeans H20 jakna
Haljina od organskog pamuka
H20 roza jakna
Skinny H20 traperice

RNSIDER MUŠKA KOLEKCIJA 

Majica s kapuljačom od organskom pamuka
Majica od organskog pamuka
Kaput od organskog pamuka
Jakna od recikliranog poliestera

Upotrebom ove tehnologije Springfield je uštedio između 50-90% vode zbog čega 64% svih proizvedenih muških traperica ove sezone ima oznaku RNSIDER. Ostale inicijative prisutne ove sezone povezane su s korištenjem recikliranog poliestera za punjenje gornje odjeće ili recikliranog perja i vune. Springfield je ove sezone pripremio zanimljive komade izrađene od organskog pamuka u modernim zemljanim tonovima koji su apsolutni hit sezone. Logotip „stablo“ se koristi kao oznaka na većini odjeće kako bi se istakla povezanost Springfielda s prirodom.

Nova Springfield kolekcija je idealan izbor za zimske dane jer će vas jeans jakne s ovčjom podstavom ugrijati i u najhladnijim danima.

Springfield ekološkom osviještenošću pomaže pri postizanju održivog razvoja koji osigurava sadašnje potrebe bez ugrožavanja potreba budućih generacija. Nova kolekcija dostupna je u trgovinama od sredine kolovoza i svaki odjevni predmet ima prepoznatljivu oznaku s RNSIDER logotipom.