Spice Girls su za vikend pokazale svijetu dosad neobjavljenu pjesmu iz 1995. godine kako bi obilježile 25. godišnjicu debitantskog singla “Wannabe”

Toliko često spominjemo nostalgiju ovih tjedana, čak i naše posljednje tiskano izdanje na svojoj naslovnici ima oznaku “Retro Issue”, no zvukovi koji nas podsjećaju na djetinjstvo ne idu, čini se nikuda. Tako su Spice Girls, girl-power grupa koja je prije 25 godina osvojila mnoga srca diljem svijeta, dale novo-stari dašak 90-ih.

Singl “Feed Your Love” dio je EP-a “Wannabe25” s četiri pjesme, kako bi proslavile 25 godina od debitantskog singla grupe “Wannabe”.

Prema izjavi Spajsica, pjesma je izvorno napisana i snimljena 1995. godine zajedno s koautorima Richardom Stannardom i Mattom Roweom. To je ujedno i prvo izdanje pjesme od 2007. godine, iako je dio singla već procurio na internet 2016. godine i mnogi je okorjeli obožavatelji mogu prepoznati.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Spice Girls (@spicegirls)

Zanimljivo, riječ je o pjesmi koja je imala “preseksi” tekst da bi je samo tako stavili u album, koji se sastojao od pjevnih žudnji za partnerom i vođenjem ljubavi. Zajedno s EP-om, grupa je objavila novi glazbeni video “Wannabe”, koji je u potpunosti sastavljen od snimki koje su poslali obožavatelji. Sve ovo je dio njihove nove kampanje #IAmASpiceGirl kako bi predstavili dugogodišnje obožavatelje djevojaka (kojima pripadamo i mi!) iz ranih 2000-ih.

Cijeli “Wannabe25” izlazi na vinilu 27. kolovoza, a osim novog albuma, priča se da će se opet okušati i u filmu. Čini se da Spice Girls jop koješta pripremaju, jedino što je stalno jest to da nemamo pojma hoće li Victoria Beckham, odnosno Posh Spice, sudjelovati u ičemu.

 

Foto: PR