Od tena do usana, preko očiju i obavezne boje sezone, ovo je 5 make up trendova koji će biti osnovna šminka za proljeće i ljeto 2023.

No make up – bez šminke

To je prilično bezvremenski trend koji se vraća skoro svake sezone, ali s tehnikama koje se svaki put malo razlikuju. Trenutno, ključna je stvar da postignete savršen ten bez ikakve naznake da ste koristili šminku. Da bi vam to uspjelo, neophodan vam je svjež i hidratiziran finiš. Da biste to postigli, prije šminkanja hidrirajte kožu i obavezno koristite podloge kremastih i tekućih tekstura. Jagodice se ističu kremastim highlighterima koji se u pravilu nanose prstima. Na usne dodajte tek nešto malo sjajila, a oči istaknite maskarom i nešto sjenila ili olovke pri dnu trepavica.

Odvažni ruž za usne

Bilo da je u pitanju prava crvena, bordo ili čak crna, ove sezone usne su očigledno u centru pažnje. Da bi ovakav make up bio uspješan, neophodno je prvo ujednačiti ten. Koristite kremaste i mat ruževe, a šminka na očima neka bude meka.

Monokromatski izgled

Korištenje jedne boje (ili boje i njenih varijacija) na cijelom licu je princip monokromatskog izgleda, viđen na nekoliko modnih revija ove sezone. Birajte jednu boju koju ćete nanijeti na usne, oči i obraze, prilagođavajući intenzitet nijansi zonama lica. Rezultat je veoma harmoničan make up, prilično mekan i na pogled vrlo ugodan. Također je šminka koja se lako nosi, s kojom sigurno nećete pogriješiti. Da biste bili sigurni da ste izabrali pravu nijansu, idealno je da koristite svoj omiljeni nude ruž.

Smokey eyes

Gotovo bezvremenski trend. Ovo je prilično teška šminka i daje “mačkasti pogled”. Ove, 2023. godine, radi se u dvije tehnike: ili zadržavamo crno sjenilo, ali s točkom svjetlosti u centru kapka ili koristimo svijetle tonove: smeđe i tamnocrvene. U oba slučaja, šminka je lakša za nošenje i manje intenzivna nego u klasičnoj verziji.

Moć plave boje

Ako su pop nijanse bile u centru pažnje na modnoj pisti, plava je ta koja se nesumnjivo ističe. To je savršena nijansa za sunčane dane, koja pristaje svim tonovima kože. Sve nijanse su korištene ove sezone na pistama, ali boja sezone je ipak svijetlo, svijetlo plava. Obzirom da plavo na očima može istaknuti plavičastu boju podočnjaka, uvijek korigirajtei posvijetlite donju stranu oka korektorom.

Foto: Pexels, Unsplash