Hulu je objavio da je srijeda, 14. rujna, datum izlaska 5. sezone ove popularne distopijske drame. Sezona će započeti premijerom od dvije epizode, a zatim će pojedinačne epizode slijediti tjedno.

Ako niste gledali 4. sezonu, prestanite čitati ODMAH jer u nastavku slijede spolieri!

Prisjetimo se, što se dešavalo u finalu 4. sezone; June je namamila zapovjednika Waterforda u demilitariziranu zonu između Gileada i Kanade. Zatim su ga ona i grupa svojih kolega bivših sluškinja progonili kroz šumu i ubili. June se vratila kući samo da bi se oprostila od muža i male kćeri; u pritvorskom centru, Serena je otvorila tajanstveni paket i unutra pronašla Joeov prst i vjenčani prsten.

U nadolazećim epizodama, prema službenim objavama produkcijske kuće June se suočava s posljedicama zbog ubojstva zapovjednika Waterforda dok se bori da redefinira svoj identitet i svrhu. Udovica Serena pokušava izgraditi svoj lik u Torontu dok se Gileadov utjecaj uvlači u Kanadu. Zapovjednik Lawrence radi s tetom Lydijom dok pokušava reformirati Gilead i dočepati se vlasti. June, Luke i Moira se bore s Gileadom iz daljine dok nastavljaju svoju misiju spašavanja i ponovnog ujedinjenja s Hannah.

Prema opisu nova sezona ne da neće iznevjeriti, već izgleda napetije i zanimljivije do sada!