Krenula je sezona božićnih kolača, a mi smo otkrili tri neodoljive slatke ponude na popularnim zagrebačkim adresama. Predlažemo vam da ih isprobate već danas!

Što nas drugo može veseliti u ‘lockdownu’, ako ne hrana? Imamo sreće jer su slastičarnice i dalje otvorene za dostavu, a i pekare pod koje spadaju i poznate zagrebačke craft pekarnice. A upravo su oni ponudili nešto novo, slatko i  naravno – božićno. Ove godine, čini se, mnogima je drago da je Božić došao ranije pa tako s paljenjem ukrasa prvog adventskog vikenda nastupilo je i pravo božićno veselje. Blagdanska atmosfera već je zavladala gradom, a u skladu s njom tu je i gastro ponuda.

Danas vam izdvajamo Grazia top 3 favorita koje možete probati već danas!

Prvi favorit je ovaj neodoljivi Xmass special cruffin koji dolazi iz poznate Korice. Idemo redom – specullas krema, speculaas crumble, mliječna čokolada i ribizl. Već se oblizujemo, a predlažemo vam da ovaj komadić božićnog raja uzmete u ruke i krenete u šetnju gradu, u razgledavanje lampica i poznatih orašara. Cruffin će vjerojatno nestati iz vaših ruku dok još niste stigli ni do Zrinjevca, zato – tko kaže da ne možete sa sobom uzeti i po nekoliko komada?

Jedna od najpopularnijih slastičarnica u gradu, još od otvorenja je Jolie Pattiserie na Knežiji. E, upravo od tamo stižu dobre vijesti. Iako je, kao ugostiteljski objekt zatvorena, i dalje dostavlja baš kao i sva druga mjesta u gradu. No, najljepša vijest je ta kako su u Jolie pripremili neodoljive pakete svojih božićnih kolača koje već možete naručiti. Izgledaju toliko dobro da želimo da je Božić sutra. Ustvari, pa rekli smo da dolazi malo ranije, zar ne? Možemo ih pojesti sada?

Za sam kraj ostavili smo njegovo veličanstvo panettone. O ovom novitetu craft pekarnice Bread Club već smo vam pisali ovdje, no svakako ga moramo ponovno staviti na popis. Možda ga još niste isprobali, možda nemate naviku konzumirati panettone, ali on je sastavni dio Božića. Ovaj, s potpisom Bread Cluba definitivno je jedan od najboljih u ponudi u Zagrebu, a možete ga ne samo raspakirati za sebe već i pokloniti nekome za poklon. No, tko će u tome uspjeti?

Foto: Instagram @joliepetitepatisserie @korica.hr @breadclub_zagreb