Kada govorimo o muffinima, uvijek nam je prva asocijacija slatki, čokoladni, savršeno mekani muffin. Međutim, zašto bismo se ograničili samo na slatke varijante ovih sočnih i mekanih malih kolačića?
Muffini su višenamjenski, svestrani i prilagodljivi, te ih je lako prilagoditi kako bi zadovoljili različite okuse i potrebe. Zato vam danas otkrivamo jedan (možda) neobičan, ali izuzetno ukusan svijet slanih muffina.
Osim toga, njihova praktičnost čini ih savršenim izborom za svaku prigodu. Bez obzira jeste li u žurbi i trebate nešto brzo i ukusno za doručak, ili želite impresionirati goste na brunchu, slani muffini su uvijek pouzdan izbor.
Sastojci
500 ml jogurta
2 jaja
120 g brašna
prašak za pecivo
sir po želji
šunka ili salama po želji
Postupak
Pećnicu zagrijati na 200 stupnjeva.
U posudi pomiješajte suhe sastojke – brašno, prašak za pecivo, sol, papar i vlasac.
U drugoj posudi pomiješajte mokre sastojke – jogurt i jaja. Potom u njih postepeno dodavati i suhe sastojke iz druge posude.
Narezati sir i šunku te umiješati u smjesu.
Smjesu staviti u papirnate košarice i stavite u kalup za muffine. Muffine pecite otprilike 20 minuta. Dobar tek!
Foto: Profimedia.hr