Kada govorimo o muffinima, uvijek nam je prva asocijacija slatki, čokoladni, savršeno mekani muffin. Međutim, zašto bismo se ograničili samo na slatke varijante ovih sočnih i mekanih malih kolačića?

Muffini su višenamjenski, svestrani i prilagodljivi, te ih je lako prilagoditi kako bi zadovoljili različite okuse i potrebe. Zato vam danas otkrivamo jedan (možda) neobičan, ali izuzetno ukusan svijet slanih muffina.

Osim toga, njihova praktičnost čini ih savršenim izborom za svaku prigodu. Bez obzira jeste li u žurbi i trebate nešto brzo i ukusno za doručak, ili želite impresionirati goste na brunchu, slani muffini su uvijek pouzdan izbor. 

Sastojci

500 ml jogurta

2 jaja

120 g brašna

prašak za pecivo

sir po želji

šunka ili salama po želji

Postupak

Pećnicu zagrijati na 200 stupnjeva.

U posudi pomiješajte suhe sastojke – brašno, prašak za pecivo, sol, papar i vlasac.

U drugoj posudi pomiješajte mokre sastojke – jogurt i jaja. Potom u njih postepeno dodavati i suhe sastojke iz druge posude.

Narezati sir i šunku te umiješati u smjesu.

Smjesu staviti u papirnate košarice i stavite u kalup za muffine. Muffine pecite otprilike 20 minuta. Dobar tek!

Foto: Profimedia.hr