Skincare – jedan od najvećih trendova u 2020. godini svakako je postala briga za kožu. Zdrava koža i prirodan izgled pobijedili su sve contouring metode Kardashianki i zasjeli na tron unatoč pandemiji, ili zahvaljujući njoj.

Prvi lockdown bio je dovoljan na poraste online prodaja skincarea. Logično, boraveći kod kuće umanjila se potreba za bilo kakvim make-upom, a tko bi ga tek nanosio zbog izlaska u dućan ili ispod zaštinih maski? Malo po malo, njega kože je, kao i njega prirodne ljepote i prirodnog izgleda napokon postala ženama prioritet.

Ne samo da je publika jedne od najmoćnijih industrija na svijetu, one beauty, promijenila fokus, već su u drugi plan na neki način pali i retinoli, hijaluron, vitamin c i svi oni sastojci o kojima se brujalo mjesecima. Na prvo mjesto došao je osobni pristup skincareu – s najvažnijim pitanjem, ‘Što je najbolje za moj tip kože?’. Vjerujemo da ste već na putu k tom odgovoru, a ukoliko želite istražiti još nekoliko skin benefita, slijede u nastavku.

Gua sha masaža

Samo nanošenje proizvoda je super, no postoji nešto u ekstra trudu, što dokazuje gua sha masaža. Za nju će vam trebati gua sha kamen i malo edukacije u kojem ga smjeru i kako koristiti. Smanjuje otečenost lica, opušta, potiče cirkulaciju, masira, možete paralelno koristiti omiljeni serum koji će se ovime bolje apsorbirati. U svakom slučaju dobit ćete na zategnutosti kože lica, ali i glađoj, mekšoj te sjajnijoj koži spremnoj na daljnje skincare korake.

Piling usana

Piling za usne pomoći će vam osobito u, još uvijek, zimskoj sezoni. Osim toga, time ne zaboravljate na često zaboravljan dio lica kojem, ako malo bolje razmislite, pružite samo koju dozu balzama. Pilingom utječete na uklanjanje mrtvih stanica kože, otkrivate svoju prirodnu boju usana i omogućavate bolju apsorbciju njege.

Dnevna eksfolijacija

Eksfolijacija je svakako nešto čemu treba pristupiti pažljivo. Postoje snažniji i nežniji proizvodi za nju i jako je važno koji tip kože imate te da je taj isti proizvod namijenjen baš njoj. Dnevnom eksfolijacijom (proizvodom za nježnu, dnevnu eksfolijaciju) najbolje kožu čistite od nečistoća, vraćate joj sjaj i svjež izgled.

Slugging

Vjerojatno su vam itekako poznate one priče kako je nečija mama ili baka koristila samo dobru staru plavu Nivea kremu za lice ili se svaku večer namazala vazelinom prije spavanja. Slugging znači upravo to, a prijedlog je za jako suhu kožu. Preporučuje se korištenje vazelina na cijelo lice prije spavanja, ali možete nanijeti i svoj omiljeni proizvod u debelom sloju. Poanta je bogate, nešto tradicionalnije, noćne njege. Možete probati i s omiljenom noćnom maskom.

Yoga za lice

Možda vam se savjeti za yogu lica čine smiješnima ili se smatrate previše lijenima za isto, no par minuta pred ogledalom moglo bi vam promijeniti budućnost, kada se o izgledu lica radi. Postoji već i više nego dovoljno dokaza za učinkovitost face yoge, a ako nova godina nije za smjele odluke, što onda je?

Foto: Unsplash