Iako je želja za slatkim i ljeti doista jaka, smuči nam se kad znamo da trebamo upaliti pećnicu kako bismo pripremili svoj najdraži kolač

Srećom, danas postoji pregršt kreativnih kuhara i gastroblogera koji svoje ideje i recepte velikodušno dijele sa svojim pratiteljima na društvenim mrežama, pa je tako vrlo lako pronaći deserte bez pečenja i uz potpuno jednostavnu pripremu. Jedan od takvih recepata koji nas je osvojio na prvu je onaj gastroblogerice Foodoris. Riječ je o sirovoj torti od manga i spiruline za koju vam treba svega nekoliko minuta pripreme i dobar blender.

Sastojci za podlogu

1/2 šalice zobenih pahuljica
1/3 šalice brašna od badema
1 žlica javorovog sirupa
1 žlica kakao maslaca

Sastojci za baznu kremu:
2 šalice indijskih oraščića*
1/4 šalice javorovog sirupa
1/2 šalice biljnog mlijeka od kokosa ili badema
2 žlice kokosovog ulja

Dodatno za kremu od manga:
1 šalica kockica manga

Dodatno za plavu kremu:
1 žlica javorovog sirupa
1 žličica ocean blend miksa (ili plave spiruline)
2 žlice biljnog mlijeka

*namočiti preko noći

Priprema

Zobene pahuljice samljeti skroz sitno. Dodati brašno badema i kratko izmiksati tako da se povežu. Dodati preostale sastojke i izmiksati dok se ne povežu. Ako je previše suho, dodati malo biljnog mlijeka.
Obložiti kalup promjera 19 cm papirom za pečenje. Prebaciti smjesu i utisnuti ravnomjerno. Pustiti sa strane.
U blender staviti ocijeđene oraščiće i preostale sastojke za baznu kremu te izmiksati dok ne dobijete glatku kremu. Odvojiti pola smjese u posudu.
U kremu koja je u blenderu dodati mango te izmiksati dok se sve ne spoji. Preliti preko podloge i sačuvati ako želite malo kreme za ukrašavanje. Staviti u zamrzivač da se malo stisne.
Vratiti polovicu kreme koju ste izvadili u blender te dodati sastojke za plavu kremu i izmiksati dok se sve ne spoji. Preliti preko kreme od manga i staviti u zamrzivač na najmanje četiri sata, najbolje preko noći.
Kremu za ukrašavanje obično stavite u dresir vrećicu i u hladnjak tako da se i ona stisne prije negoli krenete ukrašavati.
Torta mora odstajati najmanje pola sata na sobnoj temperaturi da se odmrzne prije rezanja i serviranja.

Ovaj članak originalno je objavljen na ljepotaizdravlje.hr