Cijenjeni redatelj Ridley Scott nedavno je potvrdio kako nam još jedan filmski klasik koji nosi njegov potpis stiže u obliku TV serije.

“Trenutno se radi na pilot scenariju TV serije “Blade Runner”, otkrio je britantski redatelj u nedavnom intervjuu za BBC Radio, na oduševljenje brojnih fanova diljem svijeta.

Budući da je sve još uvijek u ranoj fazi priprema, glumačka postava dakako nije otkrivena niti mogući datum objave, no pretpostavlja se da će serija imati ukupno deset epizoda. Također, nije poznato niti na koji vremenski period će se naslanjati nova serija – da li će radnja biti smještena prije ili nakon događanja u Scottovom originalnom sci-fi klasiku iz 1982. godine, ili će se nastavljati na epski nastavak “Blade Runner 2049” Denisa Villeneuvea.

Od ranije je poznato i kako će Scottov kultni film “Alien” iz 1979. godine također biti oblikovan u TV seriju, a u istom intervjuu je otkrio kako se trenutno također aktivno radi na pilot verziji tog scenarija. Zasada je poznato kako nova priča neće pratiti originalnu verziju, a radnja će biti smještena u bližoj budućnosti te će se odvijati na Zemlji.

Čini se kako ovaj cijenjeni britanski redatelj radi punom parom; naime u kina nam uskoro stiže njegov film “House of Gucci” s Lady Gagom i Adamom Driverom u glavnim ulogama, on trenutno radi i na povijesnoj drami “Kitbag”, koja nam donosi priču o životu francuskog vojskovođe i cara Napoleona, kojeg će u filmu glumiti Joaquin Phoenix, a otkrio je i kako će svoj nastavak dobiti i njegov kultni film “Gladijator” iz 2000. godine: “Čim završim s Napoleonom, započinjem s radom na novom Gladijatoru”, otkrio je za magazin Empire.

Fotografija: Blade Runner / imdb.com