Početkom 2000. Russell Crowe je utjelovio lik gladijatora Maximusa u kultnom filmu koji je obilježio njegovu karijeru te mu donio i Oscara za najboljeg glumca.

Dvadesetak godina kasnije, redatelj filma Ridley Scott u nedavnom intervjuu za magazin Empire je potvrdio kako ćemo uskoro imati priliku gledati i nastavak filma: “Trenutno se piše scenarij za nastavak. Čim završim s Napoleonom, započinjem s radom na novom Gladijatoru”.

Nastavak filma prvi put je najavljen 2018. godine, kada je otkriveno kako će se priča nastavljati 25 godina od završetka originalne radnje, a pratit će život Luciusa, sina Lucille (Connie Nielsen) i nećaka rimskog cara Commodusa (Joaquin Phoenix). Ako se sjećate kraja filma, i Lucilla i njen sin Lucius spašeni su od strane gladijatora Maximusa (Russel Crowe), prije nego je on preminuo od ozljeda dobivenih u epskoj borbi s Commodusom.

Gladijator, Joaquin Phoenix i Russell Crowe

Još uvijek nije poznato tko će glumiti u filmu, no otkriveno je kako na scenariju nastavka radi Peter Craig, zaslužan za priče “Top Gun: Maverick” i “The Batman”.

Cijenjeni redatelj Ridley Scott trenutno dovršava povijesnu dramu “Kitbag”, koja će nam prikazati život francuskog vojskovođe i cara Napoleona, kojeg će u filmu glumiti Joaquin Phoenix, dok će ulogu njegove supruge Josephine igrati Jodie Comer. Za Scotta i Phoenixa ovo je druga suradnja, budući da su prvu ostvarili upravo u filmu “Gladijator”.

Također, ove godine ćemo u kinima gledati još jedan izvrstan naslov Ridleyja Scotta – u studenom nam stiže iščekivani film “House of Gucci“, s Lady Gagom i Adamom Driverom u glavnim ulogama.

Fotografija: imdb.com