Volimo dame koje svojim stilom pokazuju odvažnost, ali i neopterećenost. Jedna od takvih je i naša današnja gošća Sasha Dimelo

Sasha Dimelo je mlada perspektivna umjetnica iz Srbije koja karijeru gradi punom parom. Osim što je makeup artistica, velika je zaljubljenica u modu, a probija se i u glazbenim vodama. Prošlog ljeta objavila je i svoju prvu pjesmu ‘Da se ljubimo’ i pokazala još jednu umjetničku stranu.

Sami pogled na njen modni izričaj otkriva nam da se radi o jednoj mladoj, ali odvažnoj individualki. Osim makeupa i glazbe, očito je i da joj i stil leži u malom prstu, stoga smo nas je zanimalo za kojim to odjevnim komadima ova mlada umjetnica poseže.

Tko je ukratko Sasha?   

Uvek je najteže drugima objasniti sebe. Sasha je pre svega multitalentovana umetnica, koja se još uvek snalazi na raskrsnicama u kojima se iz u dan nalazi. Ne može se kategorisati, niti pripitomiti. Ovo je period kada sam odlučila da maksimalno budem posvećena sebi i da razvijam svoju umetničku nit. Jako mi je bitno da u svemu što radim pre svega budem temeljna i dajem svoj maksimum, bilo to šminkanje, glazba, video edit ili content creation. Dajem sve od sebe da ostanem autentična i uvek težim najboljoj psiho-fizičkoj verziji sebe. 

Kako bi opisala svoj stil? 

Nisam fan klasifikacija bilo koje vrste, jer smatram da smo mi mladi i kreativni ljudi skloni konstantnim promenama, u skladu sa sobom, a i trendovima, ali ako bih morala da u par reči opišem svoj stil, to bi bio Cyber-Hypebeast fazon with a touch of vavavoom.  

Kada si otkrila ljubav prema modi?   

Moja ljubav i strast prema estetici, modi i šminkanju potiče od moje majke, koju sam svako jutro gledala kako se sprema za posao. Uživala sam gledajući je. Nakon sto bi otišla, obukla bih njenu garderobu, obula njene štikle (koje sam redovno lomila) i živela sam svoj san. Od tad se trudim da spontano izgradim svoj autentični stil u kome se osećam najprijatnije. 

Najdraži odjevni komad u ormaru?     

Najdraži odevni komad koji posedujem sam nasledila od mame. To je definitivno Just Cavalli crna haljina iz 90ih godina.  

Tko su ti modne inspiracije?    

Razne devojke po instagramu sa scene, ali i moji prijatelji. Najveća inspiracija mi je definitivno Jen Ceballos. 

Bez kojeg komada ne bi mogla zamisliti svoj look?   

Uvek bih se opredelila za neki oversized sako. Lako se kombinuje a upotpunjuje outfit. Moj omiljeni je bas crni od Eko koze, iz Zare.  

 
Estetika kojeg dizajnera ti je najprivlačnija?    

Mugler i Yves Saint Laurent su zauvek my cup of tea.  

Koji trend ti se nikako ne sviđa?    

Svaki trend ima svoju publiku. Ja lično nisam fan Oxfordica. 

Postoji li nešto što ne bi nikada obukla? 

Na meni nikada nećete videti usku girly haljinu vibrantnih boja.  

Kojim se pravilima vodiš pri kombiniranju komada, imaš li savjet kako uvijek složiti super outfit?   

Pre svega layering. Tvrdim da su slojevi ključ svakog dobrog outfita, samo treba pronaći balans i ne preterati. Također, vodim se time da outfit treba biti udoban, onda se u njemu prijatno osećamo i samim tim odišemo većim samopouzdanjem. 

Koje osnovne komade preporučuješ kod izgradnje jednostavnijeg, održivog ormara, odnosno koji su must-have komadi u capsule garderobi?    

Tank-tops, dobar low waist oversized jeans, kvalitetan oversized sako neutralnih boja kao i vintage kožna jakna ili bomberka. 

Koga bi s domaće scene nominirala za naš sljedeći modni crush?   

Moju večitu muzu Maju Mitrović.