Sljedeći tjedan u svoj kalendar stavite i otvorenje izložbe fotografija mlade autorice Sare Pukanić. Otvorenje izložbe “(Auto)portret ljubavi” održat će se u utorak 5. prosinca u 19 sati u ADU Galeriji f8, Trg Republike Hrvatske 5.

Izložba “(Auto)portret ljubavi”

Rad „(Auto)portret ljubavi“ proizlazi iz dubokih razmišljanja o ljubavnim odnosima i njihovoj ulozi u životima žena koje me okružuju. Subjekti mojih fotografija su žene s kojima sam kroz život razvila bliske i intimne odnose – moje prijateljice i članice obitelji. Kroz proces istraživanja shvatila sam da se ne bavim samo njihovim ljubavnim odnosima s drugima, već i našim međusobnim odnosom. Ti odnosi me značajno oblikuju, a fotografirajući moje bliske osobe, njihovi portreti postaju i moj osobni autoportret. Kroz njih rastem i razvijam se, postajem autonomnija i autentičnija osoba.

Izložba

Izložba

Sara Pukanić rođena je 1991. godine u Zagrebu. Završila je preddiplomski studij novinarstva i diplomski studij upravljanja poslovnim komunikacijama na Veleučilištu Vern. 2020. godine upisala je diplomski studij fotografije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Godine 2021., u ADU galeriji f8, predstavila se serijom fotografija pod nazivom „Oni i ja”, kao dio ispitne izložbe studenata prve godine diplomskog studija fotografije na Akademiji dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. 2022. godine, realizirala je samostalnu izložbu „Toga su dana svi u kući bili sretni” u Galeriji Galženica u Velikoj Gorici i sudjelovala na izložbi finalista festivala Organ vida s radom „You have been seen”. U svom umjetničkom radu usmjerena je na obiteljsku, portretnu i modnu fotografiju te koristi isključivo analogne fotoaparate. Živi i radi u Zagrebu.

Izložba je dio programa kojim ADU Galerija f8 predstavlja Ciklus diplomskih izložbi studenata Katedre za fotografiju na Odsjeku snimanja Akademije dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Mentorica pisanog diplomskog rada je doc. dr. sc. Iva Prosoli, a mentor praktičnog diplomskog rada doc. art. Bojan Mrđenović.

Izložba

Dizajn vizualnih komunikacija potpisuju Ivan Klanac i Roko Jurjević (Plac studio).

Izložba ostaje otvorena do 16. prosinca, radnim danom od 12 do 19 sati, a subotom od 10 do 15 sati.

Izložba

Izložba

Fotografije: Sara Pukanić