Hlače od samta, popularne samterice najviše povezujemo s modom 1960-ih i 1970-ih godina, kada su postale jako popularne u kontekstu boemskog stila i hipi pokreta. No, možda ne znate da je samt tkanina s bogatom poviješću koja datira unatrag tisućama godina.

Prvi primjerci potječu iz Kine, kasnije se proširio na Bliski istok i Europu, te se nosio kroz povijest: kroz srednji vijek i renesansu te 18. stoljeće.

No, samt je itekako popularan i danas, a samterice posjeduju nostalgičnu notu. Osim toga, meke su i udobne,te griju pa su idealne za ove jesenske dane. Ako tražite svježe načine kako ih stilizirati, u nastavku pogledajte 3 cool načina koje smo pronašli na omiljenim webshopima!

S KARDIGANOM I BIJELIM TENISICAMA

Ovo je baš slatki look za svaki dan. Šareni kardigan sjajno se slaže sa praktičnim samtericama, a dozu urbanog stila daju popularne bijele tenisice. Bravo Answear.hr!

Gap, Answear.hr

SA UTILITY JAKNICOM I BIJELIM ČIZMAMA

Farfetch uvijek ima sjajne stylinge, a ovaj look je odličan primjer. Tanka jakna s utility džepovima izgleda jako cool sa sivim samtericama blagog trapez kroja. Crna mini torbica i krem bijele čizme odlično zaokružuju ovaj nosivi outfit.

Luisa Cerano, Farfetch

SA SAKOOM OD SAMTA TE USKOM CRNOM DOLČEVITOM

Ovo je odlična inspiracija za poslovni look! Tekstura samta daje posebni šarm ovom svijetlosmeđem odijelu, a crna dolčevita također odgovara seventies feelingu cijelog outfita. Elegantno i ležerno u isto vrijeme.

Michael Michael Kors, Answear.hr

Foto: Answear.hr, Profimedia