Vrijeme je za mušku modu. Poznati sajam muške mode Pitti Uomo 106. put se održao u Firenzi, točnije u povijesnoj građevini Fortezza da Basso, ovaj put pod sloganom “Pitti Lemon between energy and fun” (u prijevodu : “Pitti Limun između energije i zabave”).

Kako i priliči ovogodišnjem nazivu, glavna je zgrada bila obojena u “Instagram friendly” žarkožutu pa su mnogi uzvanici iskoristili priliku slikati se ispred fotogenične pozadine.

Na sajmu su predstavljene kolekcije za sezonu proljeće/ljeto 2025., a pohodilo ga je čak 11 000 stylish posjetitelja. Posebne revije i prezentacije održali su brendovi Paul Smith, Missoni te Marine Serre, a nama su, naravno, opet najzanimljiviji bili popularni “Pitti Uomo Peacocksi”, tj. uzvanici muškog spola koji su se i ovaj put posebno uredili za posjet ovom važnom eventu.

Kako su bili odjeveni ovogodišnji “peacocksi”?

Većina uzvanika držala se dobropoznatog “Pitti Uomo” stila – odijela sa zanimljivim detaljima, superelegantna estetika s dozom modne ekstravagancije. Muškarci su se ovdje stvarno potrudili oko outfita te ih stilizirali stylish kravatama, kožnim cipelama, kao i chic šeširima. Uzvanici revije Marine Serre, pak, pokazali su malo moderniji edgy stil, s puno crne boje i punk elemenata. Nama su se jednako svidjele obje stilske opcije!

U nastavku pogledajte i inspirirajte se najbolje odjevenim muškarcima ovogodišnjeg sajma!

 

 

Foto: Profimedia, Getty Images