Kako bi vaše usne bile u prvom planu, a ujedno ruž uvijek na svom mjestu, bez razmazivanja, skupljanja u porama i slično, donosimo savjete kako to postići

Piling za usne meke poput baršuna

DIOR Dior Addict Lip Sugar Scrub Piling za usne, 315 kn
Douglas Collection Lip Scrub Piling za usne, 79 kn

Pilinzi i proizvodi za njegu usana pomažu u uklanjanju sitnih čestica kože od perutanja i pružaju potrebnu hidrataciju. Kućni proizvodi kao što smeđi šećer, krušne mrvice, maslinovo ulje i med također mogu biti od pomoći. Četkica za zube izvrstan je i pristupačan alat za piling. Pilinzi su posebno korisni ako koristite tekuće ruževe za usne, jer ovaj tip ruževa najviše naglašava i najmanju nepravilnost na usnama. Nakon primera, stavite balzam.

Biokiss Biologique Recherche

Uz primer, ruž traje cijeli dan

Nakon nježnog čišćenja usana, nanesite primer za popunjavanje usana. Blago pecka i daje usnama više volumena i čvrstoće uz pomoć ekstrakta čilija i mentola. Zatim nanesite dugotrajni ruž.

Catrice Volumizing Extreme Booster za usne, 32 kn

Nakon što se, čak i tekući, ruž osuši, može postojati cijeli dan, a posebna formula osigurava da ostane otporan na poljubac. Hidratantni stick za njegu štiti osjetljivu kožu usana od isušivanja. Na kraju dana, super-stay ruževi se mogu lako ukloniti sredstvom za skidanje šminke.

Punije usne pomoću konturiranja

Konturiranje ne postoji samo za nos ili kosti lica, jer se mogu iscrtati i pune usne! Odaberite olovku za usne koja po mogućnosti odgovara prirodnoj boji usana i koja će obrubiti usta na samoj liniji usana.

Chanel Le Crayon Levres, 32 eura

Kako bi usta izgledala malo veća, možete upotrijebiti istu olovku za usne i izaći malo izvan rubova usta. Budite posebno oprezni s lukovima usana, inače bi brzo rezultat mogao postati neprirodan. Zatim našminkajte usne ružem iste boje.

Povećajte s dvije nijanse

Još jedna tehnika za dodavanje volumena usnama je dvotonski trik, odnosno tzv. povećanje “dva tona”. Kako to učiniti: Prvo nanesite proizvod za povećanje usana kao bazu. Zatim odaberite dva ruža za usne iz iste obitelji boja. Nanesite tamniji ruž na vanjski rub usana, a svjetliji na unutarnji. Lagano spojite usne i protrljajte ih jednu za drugu kako biste zapečatili prijelaz. Za sjajni finish s punim volumenom, završite svijetlim sjajilom za usne.

Yves Saint Laurent Rouge Pur Couture The Slim Ruž za usne, 319 kn

Tako će ruž ostati otporan na poljupce – cijeli dan

S malim popravcima tijekom dana vaše usne će izgledati lijepo i njegovano cijeli dan. Nakon jela lagano tapkajte usne salvetom i nemojte ih trljati. Posebno je praktično malo kozmetičko ogledalo u torbici. Jedan pogled u ogledalo i vidjet ćete treba li vaš ruž popraviti.