Glumica je nakon samo jedne epizode napustila ulogu Batwoman, a dvije godine kasnije uslijedile su optužbe za zlostavljanje i nemar – s obje strane

Da nešto nije u redu, šuškalo se već neko vrijeme, nakon što se otkrilo da Ruby Rose neće nastaviti utjeloviti Batwoman u istoimenom TV-showu. Tada se nije činilo da je riječ o odnosu, već da je razlog Roseina ozljeda na radu. Međutim, od ovoga tjedna ispada da se priča poprilično zakomplicirala i nalikuje na brojne, već ispričane priče u toj industriji.

Nakon što je Ruby Rose u srijedu na svome Instagram storyju optužila Warner Bros za niz stavki – za zlostavljanje, nemar i loše radne uvjete, poznatoj kući nije trebalo drugo da “uzvrati udarac”. Naime, Warner Bros službeno je priopćio da je jedina istina da Rose nije angažirana za drugu sezonu zbog niza priptužbi na njezino ponašanje.

Tvrtka je sve njezine navode opisala kao “revizionizam”. “Unatoč revizionističkoj povijesti koju Ruby Rose sada dijeli na internetu, a usmjerena je na producente, glumačku ekipu i ekipu, mrežu i studio, istina je da je Warner Bros. televizija odlučila ne iskoristiti svoju opciju angažiranja Ruby za drugu sezonu serije na temelju više pritužbi na njezino ponašanje na radnom mjestu koje su detaljno pregledane i obrađene privatno iz poštovanja prema svima”, priopćila je tvrtka,

Ruby Rose kao Batwoman
Ruby Rose as Kate Kane/Batwoman. Jack Rowand/The CW

Rose je ranije navela da je napustila seriju zbog kombinacije ozljeda na snimanju i utjecaja pandemije Covida-19 na produkciju, a u drugoj sezoni zamijenila ju je Javicia Leslie, koja također trenutno glumi u trećoj. TO je jako utjecalo na gledanost – druga sezona Batwoman nije dobro započela i potpuno je zakazala jer je ovom zamjenom došlo do pada gledanosti od 80 % u odnosu na prvu sezonu.

Iako ne znamo što ju je skoro tri godine kasnije navelo da ipak kaže svoju stranu, Rose je sada objavila više tvrdnji o radnim uvjetima Batwoman u Instagram storyjima na 10 stranica, optužujući nekoliko osoba na višoj poziciji za loše ili nasilno ponašanje.

Zamolila je obožavatelje da “prestanu ispitivati” hoće li se vratiti u tu “groznu seriju”, dodajući: “Ne bih se vratila ni za kakav novac… Niti sam dala otkaz. “Uništili su Kate Kane i uništili su Batwoman, ne mene. Sve prijetnje, taktike maltretiranja ili ucjene neće me natjerati da odstupim.” Tvrdila je da je nekoliko ljudi koji su radili na produkciji zadobilo ozbiljne ozljede, uključujući nju, osobnu asistenticu i člana ekipe koji su zadobili opekline trećeg stupnja.

Rose je priznala da se “borila s ljudima na setu”, ali rekla je da je to zato što “želi sigurnost” tijekom pandemije. Također je direktno imenovala i optužila svog kolegu Dougraya Scotta da je na snimanju vikao na žene. Tvrdi i to da joj je bivši predsjednik televizijske grupacije Warner Bros. Peter Roth prijetio da će je zamijeniti jer je “upravo izgubila milijune u studiju (ozlijedivši se na njegovom setu)”.

Ako će ovo imati i sudski epilog, vjerujemo da će se više saznati, no ovo definitivno nije prvi put da se određena tvrtka u zabavnoj industriji nosi s ovakvim optužbama. Čini se, ovakvoj praksi nije kraj, ali jest šokantno da su glavnoj glumici tako brzo dali otkaz zbog nedoličnog ponašanja na setu. Je li #MeToo kultura, ili kultura otkazivanja (koja jest problematična) išta promijenila i učinila upravu opreznijom? Sumnjamo, najčešće se glavne ulogu miču s istih tek nakon što ovakve stvari izađu na vidjelo. Istina je vjerojatno, u slučaju Ruby Rose vs. Warner Bros., negdje u sredini.

 

Foto: Warner Bros.