Godinama traje fama oko identiteta spisateljice (ili spisatelja?!) pod pseudonimom Elena Ferrante. Postoji nebrojeni broj teorija tko je Elena zapravo; znamo da je spisateljica čiji romani osvajaju publiku i kritiku diljem svijeta, čije priče su pretočene u seriju, film pa i kazališnu predstavu u zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu! Upravo sakriveni identitet, misterij oko njega i velika popularnost knjiga bili su inspiracija za roman Alexandre Andrews “Tko je Maud Dixon?”.

Tko je Maud Dixon?

Službeni opis radnje romana glasi: Florence Darrow želi postati spisateljica. Ispravak: Florence Darrow postat će spisateljica. Nakon što dobije otkaz u jednoj izdavačkoj kući, objeručke prihvaća priliku da postane osobnom pomoćnicom slavne Maud Dixon, autorice bestselera čiji stvarni identitet javnosti nije poznat. Novi posao ima i strogo određene uvjete – potpunu tajnost, život u kući na osami daleko od grada. Ubrzo su njih dvije u Maroku, istražuju građu i traže nadahnuće za dugo iščekivani drugi roman. Šetnje uz obalu, čudesni zalasci Sunca i dugotrajni večernji razgovori uz viski… ne može bolje, zar ne? Sve dok se Florence ne probudi u bolnici, jedva preživjevši automobilsku nesreću. Kako se to dogodilo – i gdje je Maud Dixon koja je s njom bila u automobilu? Florence ima dojam da je izigrana, ali… ako Maud više nema, možda Florence naposljetku ipak može ostaviti trag kao spisateljica…

Zabavan i uzbudljiv roman Alexandre Andrews, inspiriran famom oko misteriozne talijanske spisateljice Elene Ferrante, dijelom je psihološki triler na tragu Patricije Highsmith, dijelom priča o ostvarivanju ambicija bez obzira na sve prepreke, no svakako je odlično ljetno štivo koje ćete pročitati u dahu!

Knjigu možete kupiti u svakoj bolje opremljenoj knjižari ili online.

 

Tko je Maud Dixon

Fotografije: Profil, Unsplash