Udobnost i nosivost prve su asocijacije na kreacije ovog španjolskog brenda kojeg su 2013. godine osnovale dvije prijateljice, Imma Serra i Xènia Semis. Uz glavnu premisu koja se bazira na održivosti, cilj im je dizajnirati elegantnu odjeću za žene koja odgovara suvremenom stilu života.

A budući da je taj modus življenja često vrlo hektičan, uglavnom posežemo za praktičnim komadima u kojima ćemo se osjećati udobno čitav dan.

Uz moto “buy less, choose well, make it last”, kolekcije ovog dizajnerskog tandema karakteriziraju bezvremenski krojevi s vintage twistom koji daju originalni touch, izrađeni od visokokvalitetnih materijala iz Španjolske, Italije i Francuske. 

Zahvaljujući neutralnom dizajnu u kojem prevladava atmosfera Mediterana i boje iz prirode, i to primarno iz bež palete, njihovi komadi lako se mogu kombinirati s bilo kojim odjevnim predmetom te stoga ne podliježu prolaznim modnim trendovima.

Brend pritom promovira odgovornost i etički pristup s obzirom da svu odjeću proizvode u svojoj zemlji, čime žele poticati lokalnu ekonomiju i zapošljavanje te doprinijeti reduciranju negativnih efekata modne industrije. 

U galeriji u nastavku izdvajamo naše favorite iz ovogodišnjeBotanical” kolekcije u kojima se vidimo čitavu jesen – jer uz njih definitivno ne bismo imali problem s ranojutarnjim biranjem outfita koji će biti prikladan za brojne obveze ostatak dana. 

Online shop dostupan je na www.ritarow.com, ali njihove kreacije svakako možete redovno pratiti i na Instagram profilu ovog kul brenda.


Foto: Rita Row