Zmajska pivovara i Volim Ljuto proizveli su prvi hrvatski ocat od piva! Nazvali su ga RIScetto, a pravi pivoljupci će odmah znati otkud je taj naziv došao.

RIScetto

Naime, ocat je napravljen od RIS (Russian Imperial Stout) stila piva koji je poznat kao vrlo aromatičan i moćan. Upravo takvu pivu, nekih 600l Russian Imperial Stout, stil pive koja sadrži oko 9-10% alkohola, s puno okusa čokolade, kave i sušenog voća su proizveli na početku u ZMajskoj, no nisu je mogli koristiti i nisu je htjeli baciti. Javili su se svojim prijateljima u Volim ljuto i odlučili kreirati nešto novo, i za gastronomsku i pivsku scenu – jako, jako zanimljivo!

Takav je i RIScetto; zanimljiv i intrigantan okusom jer ima dodatak chili papričica što savršeno “sjeda” na ovu pivu. Prije par dana je javno na degustaciji predstavljen ocat, a u trgovini u sklopu Spicy Days taproom lokala možete kupiti Riscetto za doma. Zmajska pivovara i dalje izbacuje vrhunska piva, a Volim ljuto fantastične umake i smatramo da je ovaj ocat od piva idealan za sve ljubitelje craft piva i novih delikatesa. Možete ga koristiti na salatama i povrću generalno, ali oni najkreativniji među vama će ga probati i na konkretnim jelima.

Zabavnu priču o nastanku suradnje i octa možete pročitati na volimljuto.com blogu, vjerujem da nakon te njhove, skoro pa romantične, a istovremeno zabavne priče, ćete odmah skočiti do dućana po svoju bočicu, a možete ga naručiti i preko webshopa. Nadam se da je ovo kontinuirana suradnja, i da neće ostati samo na ovom kontigentu bočica.

Fotografije: Unsplash, Volim ljuto, Zmajska pivovara