Netflix je napokon podijelio prvi trailer za seriju Ripley, novo tumačenje lika Toma Ripleyja iz pera Patricije Highsmith. 

Vjerojatno ne postoji osoba koja nije upoznata s (barem) nekim elementima priče o Tomu Ripleyju. No, ako ste propustili, on je karijerni kriminalac, prevarant i serijski ubojica koji uvijek izbjegava kaznu za svoje zločine. Pet romana u kojima se pojavljuje – “The Talented Mr. Ripley”, “Ripley Under Ground”, “Ripley’s Game”, “The Boy Who Followed Ripley” i “Ripley Under Water” objavljeni su između 1955. i 1991. godine. U svakom romanu, Ripley se opasno približi tome da bude uhvaćen ili ubijen, ali na kraju izbjegne opasnost.

Osim u romanima, ovaj lik poznat je i kroz nekoliko filmskih adaptacija. No, bez obzira bili ili ne obožavatelj svih prijašnjih adaptacija Ripleyja, nova serija na Netflixu autora i redatelja Stevena Zailliana na prvi pogled izgleda kao nešto posebno.

O čemu je Ripley ?

Tom Ripley (Andrew Scott) je prevarant koji je projurio New Yorkom ranih 60-ih. Unajmio ga je bogati industrijalac da otputuje u Italiju kako bi pokušao uvjeriti svog sina, Dickieja Greenleafa (Johnny Flynn), da se vrati kući. Prihvaćanje posla Tomov je prvi korak u složen život pun prijevara, prijevara i ubojstava. 

Tko je još u glumačkoj postavi?

Osim Scotta u naslovnoj ulozi je i Johnny Flynn kao Dickie Greenleaf. Tu je i Dakota Fanning kao Marge Sherwood, Dickiejeva djevojka, koja sumnja da mračniji motivi leže u pozadini Tomove ljubaznosti.

Premijera serije zakazana je za 4. travnja, kada će svih osam epizoda biti ekskluzivno dostupne na Netflixu, a teaser koji je nedavno izašao pogledajte u nastavku.

 

Foto: PHILIPPE ANTONELLO/NETFLIX