Da se nadoknadi propušteno, prva dva tjedna svibnja u Art-kinu rezervirana su za ovogodišnje dobitnike Oscara, a u redovni program stižu dva dokumentarna hita – domaći “Nun of Your Business” i nagrađivani “Zašto skačem”

Iščekivani povratak u kinodvoranu Art-kino prigodno nazdravlja filmom Još jedna runda, 4. svibnja u 18 sati kada se, nakon mjesec dana duge obustave programa, filmski projektor ponovno pali u Krešimirovoj 2. Novi film Thomasa Vinterberga, s Madsom Mikkelsenom u glavnoj ulozi, niz prestižnih filmskih priznanja zaokružio je proteklog tjedna na ovogodišnjim Oscarima gdje je osvojio nagradu za najbolji međunarodni film.

Istog dana, 4. svibnja u  20 sati, s prikazivanjem u Art-kinu kreće i najbolji film prema mišljenju američke Akademije, Zemlja nomada Chloé Zhao, poetičan i melankoličan film ceste o marginaliziranim stanovnicima SAD-a, nomadima američkih prostranstava koje kapitalistički sustav nije štedio. Film je u konačnici nagrađen trima Oscarima – za najbolji film, najbolju redateljicu i najbolju glavnu ulogu (Frances McDormand). Na popisu je i dirljiva i nagrađivana imigrantska priča s autobiografskim elementima iz djetinjstva redatelja Leea Isaaca Chunga Minari na program stiže 6. svibnja. Film je premijerno prikazan na Sundance Film Festivalu, a dobitnik je Velike nagrade žirija za američku dramu i Nagrade publike u istoj kategoriji. Također, dobitnik je nagrade Zlatni globus u kategoriji najboljeg filma na stranom jeziku, kao i Oscara za najbolju sporednu glumicu (Youn Yuh-jung).

Domaći dokumentarni hit Nun of Your Business Ivane Marinić Kragić na veliko platno Art-kina stiže od utorka, 11. svibnja. Premijerno prikazan na festivalu dokumentarnog filma ZagrebDox 2020, gdje je osvojio nagradu publike, film donosi nesvakidašnju ljubavnu priču koja otvara dijalog o važnosti osobne slobode. Nun of Your Business rekonstruira životni put dviju žena – od zaređenja u potrazi za duhovnijim i boljim životom, preko razočaranja i neugodnih iskustava, do pronalaska zajedničke sreće. Na program istog dana dolazi i nagrađivani dokumentarni hit Zašto skačem Jerryja Rothwella, dubinsko filmsko istraživanje neurorazličitosti kroz doživljaje neverbalnih osoba s autizmom diljem svijeta, nastao prema bestselleru Naokija Higashide.

Od 12. svibnja tu je i novi film Magnusa Von Horna Influencerica. Izabran u službenu selekciju Cannesa 2020. i hvaljen od kritike, film prati tri dana u životu fitness-influencerice Sylwije, nudeći uzbudljiv pogled iza kulisa te fascinantne online kulture. 

Ulaznice se mogu rezervirati putem e-pošte i kupiti na blagajni Art-kina svakoga dana sat vremena prije početka prve projekcije ili na internetskoj stranici ulaznice.hr. Više potražiti ovdje.

Foto: Another Round/ PR