Reserved još jednom dokazao kako ekološki održiva moda izgleda savršeno stylish

Moda ne poznaje granice, tome smo dosta puta svjedočili, a spajanje modernog i ekološki održivog nikada nije bilo više u fokusu. Održiva moda rastući je i nikad važniji trend kojim se želi osvijestiti potrošače, ali i modnu industriju koja koncept podržava u sve većem broju. Joyful #Eco Aware naziv je nove Reserved premier kolekcije za proljeće – ljeto 2020., dizajnirane i kreirane od recikliranih i organskih materijala.

Reserved je i ovog puta zadržao istu svevremensku estetiku, no poboljšanu izborom održivih materijala, primjenom  inovativnih tehnoloških rješenja koja se između ostalog temelje i na zbrinjavanju potrošačkog otpada, smanjenju potrošnje vode, energije te smanjenju emisije stakleničkih plinova. Zato najnovija linija koristi organski i reciklirani pamuk, kao i reciklirani poliester, ekološku viskozu Lenzing ™ EcoVero ™ od eukaliptusa, bukve i smreke dok su kožni materijali Lyocell-Tencel ™ i Eastman Naia ™ dobiveni od drvene pulpe kao hipoalergene i nježne na dodir. Joyful #Eco Aware sadrži odjevne komade bez kojih je nemoguće zamisliti proljeće, s prekrasnom Naomi Chin Wing kao zaštitnim licem ove kolekcije.

Naglasak je na pametnoj kupovini ključnih komada koji će se lako kombinirati cijele sezone i duže. Odjeća je lagana, kakvoj i težimo u toplije dane te će savršeno odgovoriti na izazov sve većih temperatura ali i biti početak stylish looka zahvaljujući jednostavnim ali istovremeno efektnim krojevima.  Osim bazne bijele i bež kao izvrsne podloge za kombiniranje dodatnih detalja i uzoraka, Joyful #Eco Aware koristi paletu trendi zelene boje s nijansama mente i limete.

Ljubičasta je i ovog puta neizostavni dio odabrane palete dok je blaga monotonija boja razbijena s decentnim cvjetnim printevima i apstraktnim linearnim uzorkom koji imitira prirodu. Neuobičajeni prozirni kaput, majica s kratkim rukavima obogaćena upečatljivim sloganom te ženske hlače na crtu rezane iznad koljena, odlični su primjeri odjevnih komada dizajniranih po posljednjim modnim trendovima. Nešto jednostavniji top u bijeloj boji i pencil suknja zasigurno nemaju vremenski rok, a poslužit će kao snažni odjevni predmeti za svaku priliku!

 

Odjeća iz nove Joyful #Eco Aware kolekcije dostupna je u prodavaonicama i na https://www.reserved.com/hr/hr/eco-aware/eco-aware-collection .