
Nakon blagdana prepunih slasnih delicija i možda malo previše prejedanja, osjećamo potrebu za nečim laganim, ali istovremeno hranjivim.
Juha od karfiola
Upravo je vrijeme da se okrenemo nečemu “na žlicu” što će nas osvježiti i nahraniti bez teškog osjećaja. Zato donosimo recept za juhu od karfiola – pravu zdjelicu punu zdravlja!

Sastojci:
- 1 glavica svježeg karfiola
 - 1 veliki krumpir
 - 1 luk
 - 2 češnja češnjaka
 - 4 šalice povrtnog temeljca
 - Sol i papar po ukusu
 - Maslinovo ulje
 - Svježi peršin za posipanje
 
Upute:
- Operite karfiol i razdvojite ga na manje cvjetiće.
 - Ogulite i narežite krumpir na kolutove.
 - Luk i češnjak sitno nasjeckajte.
 - U velikom loncu zagrijte malo maslinovog ulja. Dodajte luk i češnjak te pržite dok ne postanu staklasti.
 - Dodajte karfiol i krumpir te ih kratko prodinstajte.
 - Ulijte povrtni temeljac i pustite da juha proključa.
 - Smanjite temperaturu i kuhajte dok povrće ne omekša.
 - Začinite solju i paprom po ukusu.
 - Kada je juha gotova, upotrijebite blender ili štapni mikser da juhu izmiksate u glatku smjesu.
 - Poslužite juhu toplu, posipanu svježim peršinom.
 
Foto: Profimedia.hr





