Još nije kasno da napravite detoks – za početak možete izbaciti šećer jer pretpostavljamo da ste upravo njega konzumirali puno više nego inače.

Nakon blagdana potreba za detoksom nekako se nametne sama od sebe. Ako ste najviše od svega uživali u slatkome, možda da počnete upravo s eliminacijom njega? Slijedi nekoliko uputa kako:

Izbacite zaslađivače

Ne zaboravite da šećer ne znači samo izbaciti slatkiše ili kolače, kako biste ga u potpunosti uklonili morate prestati konzumirati i zaslađivače. Agavin ili javorov, natren… Sve ovo pripada skupini šećera i važno je da na neko vrijeme izađe iz vaše kuhinje.

Što smanjiti?

Iako se tamna čokolada smatra zdravom, nažalost njoj nikako nema mjesta kada nastupi detoks. Osim toga, znate li da šećera ima i u bijelom kruhu, kao recimo i u kvinoji i kus kusu? Veliko ne je konzumacija alkohola, kao i gaziranih pića i nemojte zaboraviti na sve one ukusne gotove umake za salate – morat ćete im naći zdravu zamjenu.

Na što se usredotočiti?

Pijte više vode, konzumirajte lisnato povrće i zdrave masnoće koje se mogu naći u namirnicama kao što su avokado i indijski oraščići. Odlično detoks voće su borovnice koje ujutro možete ubaciti u smoothie ili ih jednostavno pojesti za slatku užinu. Sretno!

Foto: Unsplash