Modnu dizajnericu i kostimografkinju Mirjam Krajina promišljanja o održivoj modi dovela su do kolekcije torbica izrađene isključivo od plastičnog otpada. Termičkom obradom plastičnih vrećica i kreativnim pristupom oblikovanju nastaju unikatne torbice pod nazivom RAW BAG. RAW u ovom slučaju zaista predstavlja novu eru modnog dizajna: reuse, adapt and wear

Osim što su iznimno lagane zbog tehnike kojom nastaju, također su dugovječne i praktične. Dolaze u više boja i veličina, a u sebi imaju i manju torbicu od tekstila. Najmanje verzije torbice odlične su za izlaske, dok veće zadovoljavaju sve zahtjeve dnevnih torbi. Izvorna kolekcija nastala je upravo iz dizajneričine želje da stvori savršenu torbu za kupovinu koja će osim praktične vrijednosti imati i estetsku, a da je pritom zadovoljena i ekološka komponenta.

Mirjam Krajina Mirjam Krajina Mirjam Krajina Mirjam Krajina Mirjam Krajina

Naziv RAW BAG implicira sirovost i jednostavnost te“minimal waste filozofiju”. Kroz editorijal koji je nastao u suradnji s fotografkinjom Kristinom Vrdoljak i kolegicom dizajnericom Jelenom Geštakovski (brend Y Gia) prikazana je upravo ta jednostavnost nošenja i kombiniranja s uličnom modom.

Mirjam Krajina

Modeli su odjeveni u komade jedne od prvih kolekcija brenda Y Gia te komade iz privatnog ormara same dizajnerice, baš kako nastaju i svakodnevne street style kombinacije. Odabirom lokacija dodatno je naglašen aspekt dnevne nosivosti te editorijal komunicira slobodu i zaigranost u tom aspektu. Make Up potpisuje vizažistica Ivana Lončar, a modeli su Valentina Brekalo i Zara Hojan.

Mirjam Krajina Mirjam Krajina