Čokolada je bez premca mnogima ”go to” slastica koje se naprosto teško zasitit, pa što kažete na to da izradite vlastitu? Naime, u ožujku se u Zagrebu održava Chocopop – kofer. festival čokolade u sklopu kojeg se možete prijaviti na fantastičnu, čokoladnu radionicu!

Chocopop predstavlja inovativni festival čokolade, koji svoje slatke čari planira podijeliti s ljubiteljima čokolade na različitim lokacijama diljem zemlje. Prilika za upuštanje u čokoladne avanture tako stiže i u Zagreb, gdje će se ovaj događaj održati u subotu i nedjelju, 9. i 10. ožujka 2024., u prostorima A most unusual Gin Gardena.

Radionice će se održavati u tri termina: 9:30, 12:00 i 15:00, pružajući šansu svim zainteresiranima da nauče kako proizvesti čokoladu vlastitim rukama. U sklopu radionice, polaznici će biti upoznati s kratkom poviješću čokolade, naučit će kako pravilno topiti čokoladu na ispravnoj temperaturi te kako kreirati savršenu vruću čokoladu bez potrebe za posjetom kafiću.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli kofer. (@kofer._)

Međutim, najbolji dio radionice svakako je trenutak kreiranja vlastitih čoko delicija. Naime, polaznici će izraditi tri velike čokolade, birajući između različitih vrsta posipa za dekoraciju, čime će svaka čokolada biti pravo malo umjetničko djelo, a svi koji se istaknu u ovom slatkom ”zanatu” bit će nagrađeni diplomom.

Za veće grupe posjetitelja, s minimalno pet osoba, predviđena je posebna cijena ulaznice od 24 eura, čime se dodatno potiče zajedničko sudjelovanje i dijeljenje čokoladnih radosti. Chocopop festival čokolade stoga predstavlja idealnu priliku za sve zaljubljenike u čokoladu da prošire svoje znanje i vještine te uživaju jako dobrom druženju.

Kad? Subota i nedjelja, 9. i 10. ožujka 2024.

Gdje? A most unusual Gin Garden, Horvaćanska 3, Zagreb

Termini Choco radionica: 9:30 / 12:00 /15:00

Prijaviti se možete ovdje!

Foto: Instagram / @kofer._, Pexels