U skopu programa “ORGAN VIDA Sezona 1: Epizoda ljubav”, Organ Vida će u Galeriji Šira od 17. do 28. rujna predstaviti samostalnu izložbu poljske umjetnice Karoline Sobel.

Izložba Karoline Sobel “Ako si ti dobro, i ja sam dobro” temelji se na istraživanju provedenom u bliskoj suradnji s poljskom LGBTQ zajednicom u Varšavi. Projekt se usredotočuje na probleme sve uvriježenijih konzervativnih stajališta koja dovode do nacionalizma, homofobije i rasizma, te propituje queer identitete, istovremeno kritizirajući društvene norme u poljskom društvu. Queer identiteti ogledaju se u intimnim portretima zajednice te se isprepliću s fragmentarnim prikazima urbanih krajolika Varšave.

Karolina u svojem istraživanju postavlja nekoliko ključnih pitanja: Koliko neheteronormativni način života može biti subverzivan u svakodnevnom životu? Koje norme pripadnici_e mlade generacije LGBTQ osoba žele koristiti kako bi se opisali? Je li osobni život i dalje privatan i u kojoj mjeri?

Također, u okviru projekta OV izdavaštvo 17.9. u 18 sati u Botaničaru predstavit će se nova fotografska knjiga Igora Ilića pod nazivom “Fake it until you make it”. Knjiga objedinjuje tri fotografska projekta: Generacija Y, Nova stvarnost i Truth Rocks.

Knjiga će se moći na samoj promociji kupiti po promotivnoj cijeni od 100kn.  Ulaz na izložbu i promociju knjige je besplatan za sve posjetitelje.