U posljednje vrijeme jako se puno govori o konoplji, kao građevnom materijalu koji ima iznimno pozitivna svojstva na čovjeka i okoliš.

Jedan od onih koji govori vrlo glasno o tome, u najboljem mogućem smislu, je Mario Franić koji je započeo projekt Bioblok. Nastao je kao kombinacija dizajna, produkt dizajna, kreativnog i odgovornog razmišljanja, arhitekture i organske kemije, a cilj mu je objasniti i osvijestiti ljude o materijalima koji nas okružuju te načinima na koji ih koristimo. U sklopu ovog projekta razvio je i proizvod Hempcrete Hrvatska koji se bavi se industrijskom konopljom u građevinskom sektoru. Ljude pokušava osvijestiti koliko je konoplja fantastičan i ekološki prihvatljiv materijal za gradnju.

Kako je Mario dobro proučio svojstva konoplje, tako je došao na ideju o ležaju za ljubimce koji je moguće napuniti konopljom. Prirodni materijali ovim su putem zamjena punjenju stiroporom koji je jedan od velikih neprijatelja okoliša.

Njihov brend zdravih ležajeva za peseke se zove qe:sa i čini jednu veliku hemp obitelj pri čemu surađuju i sa sestrinskom tvrtkom Bioblok koja nudi biotehnološka rješenja temeljena na zdravim, netoksičnim, biorazgradivim materijalima za primjenu u graditeljstvu i svakodnevnom životu. Glavna svojstva ovog ležaja su da je mekan i udoban, djeluje antibakterijski i antialergijski, biorazgradiv je jer sadrži kompostabilno punjenje, a možete ga oprati i na 40 stupnjeva.

Također, od svake kupnje qe:sa proizvoda, donira se udrugama za zaštitu životinja. O čemu se točno radi i kako do svog primjerka potražite ovdje.