S obzirom da su današnja djeca na digitalnu tehnologiju naučena već od malih nogu, ove papirnate igračke vraćaju nas natrag u nostalgičnu “make it yourself” prošlost 

Brend Pukaca osnovali su 2005. godine portugalski dizajneri Isabel Vaz i Nuno Dias, koji svojim papirnatim igračkama stimuliraju dječju imaginaciju i evociraju čarobni svijet bajki.

Pukaca paper toys

Pukaca paper toys

Umjesto zurenja u mobilni touch screen, kroz igru s papirnatim igračkama djeca vježbaju finu motoriku, strpljenje, spretnost, razvijaju svoje kreativne afinitete te kasnije dijele svoja iskustva u interakciji s prijateljima ili članovima obitelji.

Iza svake papirnate igračke kriju se brojni prototipi i sati rada, a izrađene su od 100% recikliranog papira čime se razvija svijest o važnosti brige za okoliš. 

Pukaca paper toys

Pukaca paper toys

Pukaca interaktivne igračke namijenjene su djeci starijoj od tri godine, pri čemu su različite kategorije prilagođene pojedinom dječjem uzrastu te podijeljene u pet razina težine slaganja – od lagane do “škakljivih sati zabave”. 

U širokoj ponudi dostupnoj na Pukaca web shopu, djeca mogu birati između figurica za prste, papirnatih lutki, kazališta, kreativnih setova s motivima klasičnih bajki, životinja ili vozila – a koje kasnije postaju originalan dekor u njihovim šarenim sobama. 

Pukaca paper toys

O prepoznatosti rada ovog dizajnerskog studija dovoljno govori njihova suradnja s nizom renomiranih međunarodnih organizacija kao što je Svjetska organizacija za zaštitu prirode (WWF), budući da su izradili različite papirnate igračke s motivima ugroženih životinjskih vrsta, ali i arhitekture te drugih motiva. 

No posebno vrijedi istaknuti i njihovu suradnju s hrvatskim brendom Piknika iza kojeg stoje Ana Gašparović i Aleksandra Kuratko Pani, pa tako u njihovom asortimanu možete pronaći i papirnatu repliku katedrale u Đakovu! 

Pukaca paper toys

A upravo je tvrtka Piknika d.o.o. distributer Pukaca igračaka za hrvatsku i slovensku regiju, stoga na njihovoj web stranici možete naručiti kreativne poklone za svoje mališane – od simpatičnih setova za kampiranje, piknik ili svemir pa do neodoljivih šumskih životinja.

Pukaca paper toys

Drugim riječima, pronašli smo online oazu genijalnih dječjih igračaka koja će nam definitivno postati gift adut iz rukava za različite dječje prigode. 

Pukaca paper toys

Osim na službenoj stranici www.pukaca.com, njihove novitete možete redovito pratiti i na Instagram profilu

View this post on Instagram

A post shared by PUKACA (@pukaca)

Foto: Pukaca