Psihologija je možda i najzanimljivija društvena znanost, a osim toga, može vam pomoći rasti kako u osobnom, tako i u profesionalnom životu

Učenje o obrascima ponašanja, osjećajima, umu, novostima o svijetu terapije može vam definitivno pomoći razvijati se neovisno o tome koji su vam interesi i što radite. Može poboljšati vašu komunikaciju i odnose te naučiti više o sebi, ali i osvijestiti si važnost mentalnog zdravlja koji je još uvijek popriličan tabu u našem društvu.

Postoji puno podcasta koji se bave raznim temama iz grane psihologije, a ovo su naši favoriti – barem će jedan odgovarati i vama, obećajemo!

Hidden Brain 

Ako vam je guilty pleasure slušati a fascinantnim temama o ljudskom ponašanju, i zanima vas, na primjer, zašto smo nostalgični, je li dobrota urođena i slične teme, ovaj podcast je za one kojima su fora naši nesvjesni obrasci ponašanja i zanima ih kako isti pokreću naše izbore. Uz to, voditelj Shankar Vedantam je fantastičan pripovijedač pa bi valjalo dati priliku samo zbog toga.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hidden Brain (@hiddenbrain)

Positive Psychology

Treba vam doza optimizma? Podcast s Kristen Truempy istražuje razne teme, poput uvažavanja ljepote, zahvalnosti, pozitivnih emocija, odnosa i ljubavi. Neovisno o tome želite li naučiti nešto više o sreći ili zahvalnosti, ove epizode vrve brojnim uvidima koji će vam omogućiti sagledavati stvari iz druge perspektive te vam otkriti strategije kako se bolje nositi s izazovima svakodnevice.

Pop Psych 101

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pop Psych 101 (@poppsych101)

Ovo je jedan zabavan podcast o mentalnome zdravlju, a svaka epizoda pokriva načine na koje se mentalne bolesti prikazuju u serijama, filmovima te knjigama. I da, prepoznat ćete naslove. Analiziraju točnost prikaza, a njihove iskrene rasprave, osim što će vas često nasmijati, omogućit će vam da ubuduće prepoznate nerealne prikaze te se upoznate sa stvarnosti izazova mentalnog zdravlja. Same pohvale!

Choiceology

U ovoj “Odlukologiji”, psihologinja Katy Milkman dijeli priče o ljudima koji su loše odabirali – od povijesnih grešaka do svakodnevnih pogrešaka. Ona istražuje psihološke zamke koje su dovele do skupih pogrešaka. Podcast će vam otvoriti vrata u razmišljanja nekih od najutjecajnijih ljudi iz područja psihologije. Bez obzira nadate li se poboljšanju izbora u vezi ili želite donijeti bolje financijske odluke, ovaj bi podcast mogao pomoći.

 

Foto: Pop Psych 101