Dva izvanredna kreativca zajedno potpisuju kratki film prepun Valentinovih haute couture kreacija, s Julianne Moore u glavnoj ulozi.

Pierpaolo Piccioli kreativac je iza modne kuće Valentino, te razlog zašto žene diljem uzdišu za raskošnim kreacijama ove modne kuće. Luca Guadagnino redatelj je i razlog zašto je film ‘Call Me By Your Name’ dobio niz obožavatelja, kao i prestižnih filmskih nagrada. Sada su ova dva virtioza stala iza filma, kratkog filma, ‘The Staggering Girl’, koji je svoju premijeru imao u Cannesu, a sada možemo vidjeti i njegov prvi trailer.

Film od 35 minuta donosi priču o spisateljici Francesci koji glumi Julianne Moore, koja putuje u Italiju kako bi nagovorila svoju majku da ide živjeti s njom u Ameriku. Njoj se pridružuju i Kyle McLachlan te Mia Goth. No, najljepša strana priče su Valentino kreacije, i to one iz kolekcija za proljeće i jesen 2020.

Dobitnik Oscara, Ryuichi Sakamoto, zaslužan je za soundtrack u koji je ukomponirao sam zvuk tkanina u Valentinovim kreacijama, zvuk njihovih kretnji za koji je koristio jako senzibilne mikrofone. Zar to ne zvuči nevjerojatno? Osim toga, ovaj film pravo je remek djelo koje spaja ono najbolje od jednih od najuspješnijih ljudi iz filmske i modne industrije. Svakako nešto što se isplati pogledati.