Protekle subote hotel Westin bio je domaćin prve Parfemske konferencije #mirisnepriče powered by JANA NAILS, koja je okupila parfemske entuzijaste i profesionalce iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Slovenije.

Cilj konferencije bio je ponuditi bogat program predavanja i panela i time pružiti uvid posjetiteljima u regionalnu parfemsku scenu. Među govornicima bio je neurolog dr. Filip Đerke, koji je prisutnima približio fascinantnu povezanost mozga i parfema.

Ana Valjo, magistrica fitofarmacije, s obzirom na dugogodišnje iskustvo rada s dermo kozmetikom (Uriage, SVR, Filorga i dr.) razotkrila je mitove o mirisima u kozmetici, dok je Veljko Marton, osnivač parfumerija MARTIMEX, kao parfemski poduzetnički autoritet podijelio svoja iskustva i predviđanja o budućnosti parfemskog tržišta te predstavio planove za širenje na nova tržišta.

Ana Valjo

Konferencija je autorski projekt Hrvoja Vukova i njegovog tima, koji su se potrudili donijeti novu dimenziju regionalnoj parfemskoj sceni. Hrvoje Vukov iskoristio je priliku za interakciju s publikom kako bi čuo dojmove o izazovima s kojima se suočavaju parfumerije, brendovi i kupci danas. Na kraju programa posjetiteljima je predstavljen i projekt ADRIA PERFUME AWARDS, koji će okupiti vrhunske brendove iz dizajnerskog i niche parfemskog svijeta, ali i regionalne proizvođače mirisnih kompozicija u različitim oblicima.

Hrvoje Vukov

Održavanjem prve regionalne Parfemske konferencije i lansiranjem ADRIA PERFUME AWARDS pokazalo se da postoji regionalni interes za taj dio lifestylea, ali i da su mogućnosti u povezivanju i širenju mirisnih priča još veće.

Foto: PR