Internetska platforma croatian.film, koja je okupljala domaće filmove kratkoga metra, početkom svibnja 2021. proširila je svoj sadržaj hrvatskim ostvarenjima srednjeg i dugog metra i tako postala središnje online mjesto za promociju i gledanje hrvatskog filma svih vrsta, žanrova i formi.

Platforme je 2018. godine pokrenula Umjetnička organizacija Zagreb Film Festival u svrhu razvoja i nadogradnje nacionalnog natjecateljskog programa kratkometražnog igranog filma Kockice i s ciljem promocije hrvatskog filma, informiranja o domaćoj kinematografiji te širenja i jačanja dostupnosti domaćeg filma velikom krugu gledatelja i filmskih djelatnika iz zemlje i inozemstva.

Sada se prvi puta predstavljaju publici u Art parku i to jedinstvenim projekcijama pod zvjezdanim nebom. Besplatnim prikazivanjem kratkometražnih filmova domaćih autora u jedinstvenom noćnom ugođaju zagrebačkog Art parka u ponedjeljak, 28. lipnja Zagreb Film Festival predstavit će publici svoju platformu croatian.film i odabir radova odličnih domaćih autora.

Projekcija filmova počinje u 21:30 sati, a program Art parka počinje u 18:00 sati. Vi sve što trebate jest ponijeti dekicu i pogledati što je na rasporedu ovdje.