Kreativan zagrebački par stoji iza jedne od najljepših zagorskih kućica koju smo imali priliku vidjeti, Green Hills Cottage. Dobrodošli odmak u oazu mira nakon ovakve godine. Mi smo se predbilježili otići čim popuste mjere, a isto preporučamo i vama. Ustvari, ako danas rezervirate, u ovoj kućici možete provesti i blagdane

Mirna Arapović i Ivan Kralj, partneri su na svakom životnom području. Oboje maštovite osobe s puno energije, s profesionalnim dugogodišnjim iskustvom u kreativnim branšama, fantastično se nadopunjuju te gotovo svaki slobodan trenutak provode u manjim ili većim kreativnim eskapadama. Mirna ima dugogodišnje iskustvo rada u marketingu, dok je Ivan Kralj, producent, snimatelj i fotograf u multinacionalnoj kompaniji. Za pretpostaviti je da ideje frcaju na sve strane. “Njih je toliko da smo stalno primorani preslagivati prioritete jer nemamo dovoljno vremena kako bismo ih realizirali”, smije se Mirna. “Na primjer, oboje volimo tragati za starim stvarima koje restauriramo ili pretvaramo u nešto novo. Stoga, naša kućica je prepuna restauriranog namještaja i detalja te njegujemo taj DIY koncept. Sve što se nalazi unutra, napravljeno je s ljubavlju i s naše četiri ruke. I stalno se mijenja! Uvijek je nešto novo!” 

Green Hills Cottage view

Zajednička želja im je bila kupiti malu kućicu u prirodi koja bi bila blizu Zagreba kako bi više vremena provodili na svježem zraku. Ljubitelji su zelenila i planina, pa je stoga ova lokacija bila idealna. “Za mjesto Dugnjevec smo prvi puta čuli kada smo stigli tamo. Osim kućice, cijeli kraj nas je osvojio na prvi pogled. Izuzetno uredno, šarmantno i mirno okruženje je svakako dodatna vrijednost same nekretnine, a primjerice Kumrovec je udaljen 3 km od kuće. Sve što trebate možete pronaći u tom ljupkom mjestu. Za svega 40-ak minuta vožnje od Zagreba, možete pobjeći od gradske vreve i pronaći mir u prirodi.” 

Green Hills Cottage

Ovu kućicu u bajkovitom Hrvatskom Zagorju, kupili su netom – prošle godine. Kažu kako nisu planirali kupiti tako veliko imanje od 3.000 četvornih metara, već su išli samo razgledati. “Kad smo stigli na lokaciju i kročili na terasu, ugledali taj pogled na šume i planine, samo smo se pogledali i točno znali što mislimo. Dogodila se ljubav na prvi pogled. Odmah smo krenuli u akciju i nakon četiri mjeseca ‘papirologije’ kuća je bila naša.” opisuje nam Mirna prve korake ove nove avanture u njihovim životima. Ona se bavi gostima, uređenjem i društvenim mrežama, a Ivan je “čvrsta ruka” za sve izmjene, popravke, cijepanje drva, košenje trave.. “Posla ima puno, pogotovo kada vam je prioritet da gostu pružite sve što mu je potrebno za ugodan boravak, a i više od toga. Na dan dolaska, sve mora biti cakum – pakum, besprijekorno čisto, svaka stvar na svome mjestu, friško ubrano cvijeće i mala iznenađenja za goste. Mnogo je sitnica o kojima jako vodimo računa. Jednog dana, to je mjesto gdje se svakako vidimo da živimo.” Ne možemo reći da ne razumijemo zašto. I da nismo ljubomorni. 

Green Hills Cottage

Kod kupovine su imali sreću što je kućica bila u potpunosti uređena. Zato su prije početka iznajmljivanja, trebali “samo” napraviti određene strukturalne radove kako bi osigurali kvalitetnu bazu za sve ostale nadogradnje. “Planova s uređivanjem još je jako puno, odrađujemo ih postepeno u skladu s financijama i vremenom. Sada svu zaradu reinvestiramo, dok ne postignemo ono što smo zacrtali. Vjerujemo da ćemo se za dvije godine približiti tome. Sljedeća veća investicija za iduću godinu je izgradnja zimskog vrta  kako bi terasa bila funkcionalna i tijekom zimskih mjeseci”, opisuje nam Mirna daljnje planove, dok mi u isto vrijeme ne možemo zamisliti da bi kućica mogla biti još čarobnija nego što jest. 

Green Hills Cottage bedroomGreen Hills Cottage kuhinja Green Hills Cottage dnevni boravak

Ova kućica od 90 kvadrata, idealna je za četvero ljudi, a prostire se na dvije razine. Na katu se nalaze dvije spavaće sobe, dok je donji prostor namijenjen druženju i uživanju: radi se o prostranom prostoru s kuhinjom, blagovaonicom, dnevnim boravkom i kupaonicom. Otud se izlazi na terasu i dvorište gdje se nalazi vanjska kuhinja, gazebo i puuuno prostora gdje djeca, ali i krzneni ljubimci mogu uživati u svojim vlastitim avanturama. No ta je vanjska terasa definitivni pobjednik u kategoriji “nezaboravnih dijelova kuće”. Terasa je velika, natkrivena i ima šarmantnu malu ljetnu kuhinjicu te zidani roštilj. Srce terase je veliki drveni stol na postolju od kovanog željeza koji su specijalno izradili prema svojim željama.

Green Hills Cottage terasa pećGreen Hills Cottage terasa

“S terase puca pogled koji je teško opisati, jednostavno se mora doživjeti. Vrlo često se zna došetati srna na dnu dvorišta, posebice u ranim jutarnjim satima. Stoga, ispijanje prve jutarnje kave na terasi se u trenu može pretvoriti u neopisiv doživljaj.” 

Green Hills Cottage detalji

U Green Hills Cottageu možete se dobro odmoriti, a ujedno, možete napraviti i kombinaciju aktivnosti. “Imali smo goste koji su došli otud raditi remotely. Kućica ima dobru internetsku povezanost, radni stol s pogledom, što čini radno okruženje vrlo inspirativnim.”

Green Hills Cottage

“Zadnjih godina postaje sve jasnije da ‘čisti krevet’ ne zadovoljava apetite prosječnog turista. Sadržaj, inovativnost i nativna upotreba turističkih potencijala zajednice stvara savršenu sliku odmora po mjeri turista. Zato ćemo uskoro pokrenuti suradnju s lokalnim OPG-ovima kako bi našim gostima i na taj način približiti doživljaj cijelog kraja.”

Green Hills Cottage spavaća soba krevet

Hrvatsko Zagorje krasi očuvana priroda, uređen krajolik i prirodne ljepote, ima bogatu kulturnu baštinu, povijesne znamenitosti, pješačke i biciklističke staze te ostale sportske sadržaje koji nude perspektivu sve popularnijeg aktivnog odmora. Uz to sve, i bogatu gastronomiju, jedino nedostaje što više ovakvih maštovitih i bajkovitih smještaja kako bi Zagorje napokon zaživjelo onako kako njegove ljepote i zaslužuju.

Više o ovoj divnoj kući pronađite na njihovom Instagram i Facebook profilu.