Projekt Ilica: Q’ART danas je itekako prepoznat društveni projekt koji je već nekoliko puta, u ovih pet godian održavanja, izmamio prolaznike, kreativce, izlagače, umjetnike, djecu, roditelje, velike i male, ma baš sve na Ilicu.

U svojim redovitim godišnjim jednodnevnim događanjima, Ilica se na jedno nedjeljno podne i popodne zatvara te postaje mjestom različitih događanja i druženja u kojima uživaju sve generacije. Ove godine projekt Ilica: Q’ART najavio je svoj prvi festival 1. svibnja od 09:00 do 16:30 sati. „Proljetno izdanje pod nazivom RESTART imat će još bogatiji umjetnički program u odnosu na prijašnja izdanja i puno novih zanimljivih izlagača! Prošećite Ilicom i uživajte u jedinstvenom događaju“, najavili su u sklopu svog Facebook eventa. Nakon proljetnog izdanja, do kraja godine očekuje još tri – 12. lipnja, 11. rujna i 18. prosinca.

projekt ilica

Događanje sada već broji preko 500 izlagača, ugostitelja, dućana, humanitaraca, a njihova se zajednica i dalje širi. „Osim dijeljenja dosadašnjih doživljaja i iskustva koje možete pronaći na našim digitalnim platformama, pojedini glasovi zajednice dobili su priliku izraziti svoje stavove vezano uz teme kojima se Projekt aktivno bavi, kao što su korištenje javnih prostora i napuštenih prostora u centru grada, podrška malim proizvođačima i umjetnicima te važnost integracije i suradnje sa zajednicom.

projekt ilica

Pridružite nam se u istraživanju potencijala javnog prostora, gdje estetika poprima dimenziju progresivne ljudske geste, empatije i akcije, stvarajući nova istraživanja, oblike, modele, razloge i tendencije umjetnosti i ljudskosti! Jer mi građani smo grad“, pozvali su sve zainteresirane da im se pridrže 1. svibnja u novom izdanju druženja i još jedne uzbudljive nedjelje u centru grada u njihovoj režiji.

projekt ilica

Foto: Facebook Projekt Ilica