Pred nama je još jedan “produženi” vikend, stoga svi oni koji su uspjeli ukrasti petak, sigurno razmišljaju o tome kako provesti mini proljetne praznike. Srećom, opcija je mali milijun, a kako bismo saželi sve na jednom mjestu, napravili smo mini vodič s lijepim lokacijama koje neće razočarati!

Plitvička jezera

Iako vjerujemo da ste Plitvička jezera posjetili barem jednom, ovo je lokacija koja uvijek iznova obara s nogu. Međutim, ovog puta ne savjetujemo jednodnevni izlet, već razmislite o tome da se smjestite na Plitvicama i izdvojite nekoliko dana za istraživanje. Na samim Plitvicama prošetajte klasičnim atrakcijama, a u okolici posjetite predivan Ranch Doline Jelena gdje možete uživati u vođenom obilasku koji će vas upoznati s ovim divnim životinjama koje ćete imati priliku i hraniti. Nakon uživanja s jelenima, možete se okušati i u adrenalinskim sportovima kao što je vožnja quadovima.

Vinarija Roxanich

Roxanich u Motovunu u svojoj ponudi ima zanimljive pakete, a nama je za oko zapeo sljedeći. “Wine Getaway” pruža pravu gastronomsku čaroliju i doživljaj obilaska vinarije uz kušanje najboljih vina i zalogaja. Također, ovaj paket omogućava smještaj u deluxe sobama/apartmanima, bogati doručak, uživanje u infinity bazenu s pogledom na dolinu Mirne, korištenje wellness sadržaja… Sve u svemu, pravo hedonistično iskustvo koje će vam dobro napuniti baterije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ROXANICH (@roxanich_winery)

Livno Wild Horses Adventure

Grad Livno u Bosni i Hercegovini nudi predivno iskustvo uživanja s divljim konjima. Naime, Livno Wild Horses Adventure pokrenuli su Silvija i Jakov, mladi bračni par koji posjetiteljima nudi autentičnu turu vođenog izleta na kojem se upoznajete s divljim konjima, ali i kulturom Livna. Što se tiče konja, posjet je maksimalno siguran i ne morate se bojati nezgoda, već se slobodno prepustite iznimnom doživljaju koji ćete dugo pamtiti.

Venecija

Italija je uvijek dobra ideja, stoga valja iskoristi blagodat blizine ove divne zemlje. Naime, Venecija je destinacija za koju kažu da je najromantičnija na svijetu, stoga nam se čini kao idealna opcija za produženi vikend. Izlet započnite šetnjom kroz povijesnu jezgru gdje ćete biti očarani uskim ulicama i slikovitim kanalima te obavezno posjetite Trg sv. Marka gdje se nalazi predivna bazilika sv. Marka odakle se pruža panoramski pogled na grad. Također, ne propustite vožnju gondolom kroz kanale i uživanje u autentičnoj talijanskoj kuhinji, a preporučujemo i posjet okolnim otocima Burano kojeg znate po fotogeničnim šarenim kućicama i Murano koji je poznat po proizvodnji najprestižnijeg stakla.

Wellness Živa

Na Bledu u Sloveniji nalaze se jedne od najljepših termi koje ovu titulu duguju predivnom pogledu od kojeg zastaje dah. Naime, ovaj wellness krije pogled na dvorac, jezero i crkvu, a što se tiče ponude, nudi sve čari i blagodati kvalitetnog spa tretmana s naglaskom na alpski wellness. Naravno, ovo je ujedno i dobra prilika da istražite jezero Bled i njegovu okolicu te uživate u sinergiji prirode i luksuza.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Helen Giacobbo (@helengiacobbo.mary)

Foto: Instagram, Unsplash